Hlavní obsah

Statistika: Diviš táhl jablonecké sprintery

Praha

Vydřeli v samém závěru bod z Podještědského derby v Liberci. Fotbalisté Jablonce byli v 28. ligovém kole nejlepšími sprintery. Pokud jde o vytrvalce, v čele pořadí se umístil hradecký záložník Petr Schwarz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Diviš z Jablonce odehrává míč před dotírajícím libereckým Milanem Kerbrem v utkání první ligy.

Článek
Fotogalerie

Soutěž nabízí spoustu maratónců, ale o víkendu kraloval hradecký záložník Petr Schwarz, který v duelu se Slováckem urazil přesně 12 118 metrů. Jeho tým doma konečně zvítězil (2:1) a výrazně tím přiživil šance na záchranu.

Za zmínku jistě stojí také desátá pozice nestárnoucího sparťana Davida Lafaty, jenž naběhal druhou největší porci z mužstva Sparty (11 859 m). Zastínit ho z kádru Letenských dokázal jen celkově šestý Michal Sáček (11 940 m).

V rychlosti se na hřišti rivala z Liberce zase blýskli hráči Jablonce. V první čtyřce nejlepších sprinterů se umístili rovnou tři jejich zástupci. Vůbec nejlépe si vedl štírek Jaroslav Diviš, jenž ve sprintu naběhal 373 metrů. Tím předčil i své parťáky Lukáše Masopusta s Martinem Doležalem, kteří se museli spokojit s třetí, respektive čtvrtou pozicí. Doležal si ale zase připsal nejvíc sprintových náběhů (27).

Asi tedy nepřekvapí, že právě fotbalisté Jablonce nastřádali ve sprintu úctyhodných 2617 metrů, tedy nejvíce ze všech týmů. Nejdelší vzdálenost pak urazili fotbalisté Bohemians (117 328 m).

Reklama