Hlavní obsah

Těžký Koubkův návrat. Své Votroky může poslat zpátky do druhé ligy

Začal už trénovat, kvůli poraněnému palci na ruce však ještě zápas s Hradcem Králové nejspíš nestihne. Když nic jiného, bude ho pozorně sledovat. Brankář fotbalové reprezentace Tomáš Koubek totiž může se Spartou poslat právě svůj mateřský klub do druhé ligy. „Situace Hradce už je hodně složitá," uvědomuje si gólman, že Votroci dvě kola před koncem dřepí na sestupové předposlední příčce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský brankář Tomáš Koubek po podzimní výhře v Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

Zápas protikladů. Pro Spartu je duel s Hradcem Králové výroční, řadou doprovodných akcí si připomene sto let letenského stadiónu. Naopak Votroci za jisté konstelace mohou být již v sobotu jistým sestupujícím.

Pro gólmana nepříjemná situace. Právě z mateřského Hradce Králové na Letnou přestoupil. „Pořád je sleduju. Dostali se pod deku a nevěděli, jak z toho ven. Sice vyhráli ve Zlíně, ale pak se jen trápili. Věřím ale, že to zvládnou, i když se musejí spoléhat na ostatní týmy. U nás musejí bodovat, což samozřejmě nebude jednoduché," říká Tomáš Koubek v rozhovoru pro klubový web.

Zrovna jeho Sparta může Votrokům orazítkovat sestup. Pokud totiž Bohemians s Jihlavou ve svých sobotních zápasech zvítězí a Hradci se totéž nepovede na Letné, budou Východočeši už jistým sestupujícím.

V Hradci má spoustu kamarádů

„Jejich situace je hodně složitá a pochopitelně by mě mrzelo, kdyby sestoupili. Mám tam spoustu kamarádů, se kterými jsem v životě něco prošel. Oni sice koloběh mezi soutěžemi znají, ale pád do druhé ligy je vždy bolestivý. Tak jako tak, není to věc, kterou by se mělo začít řešit tři kola před koncem," poukazuje Koubek na bídné hradecké jaro.

Během utkání v Jihlavě si naštípl palec na ruce. Teprve od pondělí se zapojil do plného tréninku s týmem. Není však jasné, zda si ještě v této sezóně zachytá.

„Zápas s Hradcem je pro mě pořád speciální. Když ale nechytám, nijak zvlášť ho prožívat nebudu. Na druhou stranu pozoruju, že na tribuně nebo z lavičky člověk prožívá utkání daleko víc a je mnohem nervóznější," avizuje Koubek.

Reklama

Související témata: