Hlavní obsah

A teď řežba o titul na dálku! Výsledek Slavie asi na lavičku pronikne, culí se Limberský

Praha

Ujišťují, že se soustředí jen na sebe. O výsledek rivala se ovšem zajímat budou, jasná věc. Zatímco až doteď fotbalisté Slavie reagovali na předchozí výsledek Plzně, nebo naopak, v sobotu bude všechno jinak. Zápasy 29. ligového kola se hrají současné od 17:00. Slavia v Mladé Boleslavi a Plzeň v Brně. Sešívaní mají dva body k dobru, takže pokud zvítězí a zároveň Viktoria nevyhraje, získají již kolo před koncem mistrovský titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň Milan Petržela (vlevo) a David Limberský oslavují loňský zisk titulu. Teď se jejich trůn ovšem třese...

Článek

Během jara střídavě kolabují oba rivalové. Za kratší konec momentálně tahají viktoriáni. Především oni teď potřebují pomoc třetí strany. Konkrétně Mladé Boleslavi, s níž doma remizovali v minulém kole...

„Soustředíme se hlavně na sebe. Na výsledek Slavie se podíváme po zápase," říká diplomaticky záložník Milan Petržela. „Řekl bych, že průběžný výsledek utkání Slavie na lavičku pronikne," culí se obránce David Limberský.

Sešívaní jsou stále na koni, musejí však zvládnout takřka historický počin. Slavia v lize v Mladé Boleslavi šestkrát za sebou prohrála!

Mít situaci ve svých rukou

„Čekám boj, protože jak nám, tak i soupeři jde o hodně. Těším se, vždyť může jít o rozhodující zápas," poukazuje na klubovém webu slávistický odchovanec Jaromír Zmrhal.

„Důležité je, mít situaci i po Boleslavi ve svých rukou. A když vyhrajeme, tak věřím, že poslední zápas už zvládneme," přizvukuje mu brankář Jiří Pavlenka.

Sešívaní v poslední době ztrácejí hlavně doma. Jako by se jim na hřištích soupeřů dýchalo líp. „S klukama jsme se bavili, že se nám teď trochu víc daří venku než doma. Měli bychom si vzít příklad, jak jsme hráli na Bohemce a snažit se předvést takovou hru i v Boleslavi," přeje si Zmrhal.

Zbrojovka je na svém hřišti silná

Zatímco Mladá Boleslav ještě hraje o postup do pohárové Evropy, Zbrojovka už má klid. A v závěrečných kolech narazí na oba uchazeče o titul. Doma na Plzeň a venku na Slavii.

„Extrémně důležitý zápas, potřebujeme zvítězit. V Brně se ale vždy hraje špatně," říká Limberský na stránkách Viktorie. „Zbrojovka je na svém hřišti silná. My ale víme, o co hrajeme, takže nic jiného než výhra pro nás neexistuje," přizvukuje mu Petržela.

Plzeň dvakrát za sebou jen remizovala, proto přenechala vedení v tabulce Slavii.

„Brno může hrát uvolněněji, což je vždycky výhoda. My hlavně musíme hrát celých 90 minut. Většinou máme jen úseky, kdy hrajeme slušně, což bude třeba zlepšit," ví Limberský. „Brno na nás bude nahecované, takže my budeme muset bojovat a makat," dodává Petržela.

Všechny sobotní zápasy 29. kola můžete od 17:00 sledovat v on-line reportážích na Sport.cz. Sešívaní nastoupí v Mladé Boleslavi před kamerami O2 TV Sport, zápas Brno - Plzeň pak vysílá ČT2.

Reklama

Související témata: