Hlavní obsah

Jablonecký Hanousek by po zranění rád stihl závěr sezóny

Jablonec nad Nisou

Už čtyři kola v řadě chyběl v sestavě i na lavičce fotbalistů Jablonce Matěj Hanousek. Levý obránce či záložník laboroval se zraněním, ale rád by ještě stihl závěr sezóny. „Uvidíme, kdy budu moci naskočit,“ řekl Hanousek v rozhovoru pro Sport.cz před sobotním duelem FK Jablonec s FK Teplice v rámci předposledního 29. ligového kola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Hanousek ještě v dresu Dukly během utkání s Příbramí.

Článek

Co je důvodem vaší absence na trávníku?

Před utkáním s Příbramí jsem si na tréninku přivodil výron v kotníku. Mám poraněné vazy, které nevydržely. Postupně se dávám dohromady. Klukům jsem fandil na tribuně. Je nepříjemné se jen koukat na fotbal s vědomím, že nemohu mužstvu nijak pomoci. Zranění je to nejhorší, co se může hráči stát. Už když jsem přišel z pražské Dukly do Jablonce, vypadl jsem kvůli obnovenému zranění na tři týdny. Teď je to moje druhá delší pauza.

Jaký post vám před zmíněným zraněním nejvíc vyhovoval?

Pod trenérem Kluckým jsem hrál už na podzim levou zálohu. Potom se to prostřídalo, přede mnou nastupoval na levém okraji středové řady Jarda Zelený a já se vrátil na místo levého beka.

Chystáte se na návrat do sestavy?

Uvidíme, jak se to vyvine. Klukům se momentálně daří a třeba nebude důvod měnit dosavadní složení. To je ale věc trenéra.

Jak se vám zamlouvala hra jabloneckého týmu v předešlých kolech?

Na Slavii, proti Plzni i v Liberci jsme odehráli vyrovnané zápasy. Naší největší slabinou je, že nemáme úplně vyrovnané výkony. Se silnými soupeři dokážeme držet krok a s těmi spíše slabšími ztrácíme body.

S čím půjde Jablonec do zbytku sezóny?

Po zápase s Teplicemi končíme ligu v Karviné. Pokusíme se napravit dřívější zaváhání z první poloviny jara. Myslím, že tým Jablonce má na víc, než osmé nebo deváté místo v tabulce.

Reklama