Hlavní obsah

Sparta musí kvůli urážlivým pokřikům fanoušků zaplatit 75 tisíc

Fotbalová Sparta musí kvůli nevhodnému chování fanoušků v ligových zápasech v Příbrami a s Libercem zaplatit 75 tisíc korun. Pokutu ve výši 50 tisíc korun dostal od disciplinární komise kvůli porušení povinností pořádajícího celku i středočeský klub.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Fanoušci Sparty se podle disciplinárky před čtyřmi týdny v utkání 26. kola nejvyšší soutěže v Příbrami provinili skandováním "Jude, Slavie" a v následujícím domácím duelu s Libercem pokřikem "cikáne" na adresu bývalého reprezentačního útočníka Milana Baroše.

Letenský celek byl kvůli příznivcům potrestán už poněkolikáté v sezoně. Mimo jiné musela Sparta po derby stejně jako Slavia zaplatit 120 tisíc a po zápasu s mistrovskou Plzní ocenila disciplinární komise urážlivé pokřiky fanoušků Sparty na 60 tisíc korun.

Disciplinárka rovněž kvůli čtyřem žlutým kartám zastavila na jedno utkání činnost Tomáši Vondráškovi s Tomášem Kučerou z Teplic, Lukáši Štetinovi s Janem Juroškou z Dukly a Lukáši Holíkovi ze Zlína s Tomášem Břečkou ze Slovácka a Tomáši Součkovi z Liberce.

Kvůli osmi žlutým vynechají poslední dvě kola nejvyšší soutěže nejlepší nahrávač ligy Jan Krob z Teplic a Vlastimil Daníček ze Slovácka. Do konce sezony už si nezahraje ani Jakub Jugas ze Zlína, který byl za červenou kartu potrestán dvouzápasovým trestem.

Reklama

Související témata: