Hlavní obsah

Jablonec - Teplice 0:0Teplice si uchovaly šanci na Evropskou ligu

Tepličtí fotbalisté uhráli bezbrankovou remízu v Jablonci a uchovali si naději na účast v Evropské lize. Neporazitelnost protáhli už na devět zápasů a před posledním kolem snížili ztrátu na čtvrtou Mladou Boleslav na jediný bod. Budou doufat, že Středočeši v závěru soutěže za týden v Liberci znovu zaváhají, což by je spolu s výhrou nad Duklou posunulo do pohárové Evropy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal, ilustrační snímek.

Článek

Hosté měli blízko ke gólu už v osmé minutě. Střelu Ljevakoviče jablonecký obránce Pernica nešťastně tečoval do protipohybu brankáře, ale Hrubý stihl zareagovat a míč, který reflexivně vykopl na tyč, se odrazil zpátky do jeho náruče. To však byla jediná vážnější akce prvního poločasu, v němž Jablonec vůbec nevypadal jako tým, který má na domácím hřišti nejproduktivnější útok z celé ligy.

Až po změně stran musel Teplice několikrát podržet brankář Grigar. Ve 46. minutě si poradil s Považancovou střelou z dálky, o jedenáct minut později se ho pokusil přehodit Trávník z poloviny hřiště, ale teplický gólman se stihl vrátit.

Čtvrthodiny před koncem se znovu vyznamenal jeho jablonecký protějšek Hrubý, který vytáhl chytrou Vošahlíkovu střelu na roh. V závěru mohl domácím zajistit vítězství střídající Mihálik. Sám proti Grigarovi se pokusil teplickému gólmanovi prostrčit míč mezi nohama, ale neuspěl a zápas skončil dělbou bodů.

29. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - FK Teplice 0:0
Rozhodčí: Proske - Pelikán, Hrabovský. ŽK: Považanec, Trávník, V. Kubista. - Hyčka. Diváci: 2153.
Jablonec: Hrubý - Kysela, Pernica, Hübschman, Zelený - Považanec (85. Mehanovič), V. Kubista - Diviš (68. Hanousek), Trávník, Masopust (76. Mihálik) - Doležal. Trenér: Klucký.
Teplice: Grigar - Král, Jeřábek, Šušnjar, Hyčka - Ljevakovič, Soungole - Fillo, Vachoušek (61. Vaněček), Vošahlík - Červenka (90. Kodeš). Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: