Hlavní obsah

Dukla - Zlín 1:0Vítěz poháru Zlín se v lize dál trápí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Holenda 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Dukly Praha porazili v utkání 29. kola první ligy vítěze poháru Fastav Zlín 1:0 díky brance Jana Holendy z 58. minuty. Hosté se tak tři dny po triumfu v pohárovém finále nad Opavou vrátili do ligové formy, když prohráli už čtvrté utkání v nejvyšší soutěži v řadě. Naopak domácí bodovali už potřetí za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský trenér Bohumil Páník, ilustrační snímek.

Článek

Tempo zápasu týmů neohrožených sestupem i bez možnosti vybojovat pohárové příčky udávala od úvodních minut Dukla. Do dobrých příležitostí se po centrech Podaného dostali nejprve Mustedanagič, který ale z voleje minul, a Šimůnek, jehož hlavička jen těsně netrefila branku.

Na opačné straně zahrozil pouze autor vítězného gólu z finále poháru proti Opavě Bartolomeu, avšak jeho pokus domácí brankář Rada zlikvidoval. Největší šanci otevřít skóre měli pak v závěru prvního poločasu opět domácí. Holenda ale z malého vápna zasáhl pouze zlínského gólmana Dostála.

Po přestávce se však už Holenda dokázal prosadit. V 58. minutě si naběhl na centr aktivně hrajícího Podaného a hlavou dal jediný gól utkání. Svým sedmý zásahem v sezoně tak připravil Zlínu už sedmou porážku z posledních osmi zápasů. Pro Duklu pak výsledek znamenal bodový zisk ve čtvrtém z posledních pěti duelů.

29. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Fastav Zlín 1:0 (0:0)
Branka: 58. Holenda. Rozhodčí: Nenadál - Mokrusch, Vodrážka. ŽK: Kušnír - Bartolomeu. Diváci: 1352.
Dukla: Hruška - Kušnír, Smejkal, Šimůnek, Podaný - Hanousek, Tetour (61. Bilovský), Mustedanagič - Miloševič (81. Olayinka), Holenda, Koreš (70. Brandner). Trenér: Hynek.
Zlín: Dostál - Matejov, Bačo, Gajič, Hubáček (87. Chwaszcz) - Blanař (62. Masař), Hellebrand (68. Mlynek), Janíček, Traoré, Bartolomeu - Fantiš. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: