Hlavní obsah

Slávistický klam o mistrovské korunovaci žil jen chviličku. O to víc jsou teď hráči skleslí, netajil Šilhavý

Aktualizováno

Červenobílé ochozy jásaly, neboť fanoušci žili v klamu. I slávističtí hráči mu na chvíli podlehli. Mohl se ale někdo divit, když měli tříbodový import z Mladé Boleslavi jistý, zatímco Plzeň hrála v Brně stále bez branek? Jenže v nastaveném čase brněnského duelu přišel Krmenčíkův direkt, který sešívanou euforii zmrazil. „Však to v naší kabině vypadá, jako bychom nevyhráli. A to už někteří slavili,“ zvěstoval slávistický kouč Jaroslav Šilhavý, jak jeho svěřenci zpráva z Brna zacloumala.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Slavie oslavují vítězství v Mladé Boleslavi. To ještě věřili, že k mistzrovské korunovaci postačí

Článek

Aby ne, když mistrovskou korunovaci museli odložit. A to už se chystali, že jí odpálí. Chyběla chvilička, než je zasáhl výsledek z Brna.

„Měli bychom se radovat, když jsme po šesti letech konečně v Mladé Boleslavi vyhráli a ligový primát je zase blíž, namísto toho jsou všichni skleslí," narážel trenér Šilhavý na zvěst, že Plzeň díky Krmenčíkovi přece jen vyhrála, takže rozřešení mistrovského rébusu přinese až úplně poslední kolo.

„Trochu zklamaní opravdu jsme," vypadlo z Josefa Hušbauera. „Pořád je ale super, že jsme vyhráli a vše máme ve svých rukou," utěšoval sebe i ostatní.

„Zvládneme to. A nic na tom nemění, že Brno nás v posledním kole čeká na Strahově. Eden by byl samo sebou lepší, ale i Strahov bude dobrý," infikoval vírou celý slávistický mančaft.

„Musíme myslet na sebe, to ostatní neovlivníme," přidával se Milan Škoda s viditelnou úlevou, že má mladoboleslavskou konfrontaci za sebou. „A vítězně, což bylo před posledním krokem strašně důležité. Zvlášť, když to nebyl vůbec lehký zápas."

„To proto, že jsme si závěr sami zbytečně zkomplikovali. Domácí poslali na hřiště druhého útočníka, zjednodušili hru, hráli vabank a z naší strany už to byla hektika. Ještě že se šťastným, a hlavně vítězným koncem," ulevilo se trenérovi Šilhavému, když sudí přece jen odpískal konec.

„Šťastný a vítězný pro Slavii hlavně proto, že my hráli v první půli slabě. Měli jsme k soupeři přílišný respekt, scházela nám odvaha, hráči nepracovali, jak měli. A vše korunovala laciná branka. Jestliže brankář prohraje vzdušný souboj se soupeřovým hráčem jde gól prostě za ním," vytýkal domácí trenér Martin Svědík gólmanovi Vejmolovi trestuhodné zaváhání při brance Ngadeua, která dala ráz celé první půli a vlastně i většině zápasu.

„Hrát proti Slavii jen poločas, to prostě nejde," vypadlo z něho.

Pražanům se pochopitelně ulevilo, že domácí hráli právě jen poločas a ke třem bodům jim tak dopomohli, byť to k mistrovské korunovaci nakonec nestačilo.

„Teď musíme myslet na to, že máme naději celé tažení zvládnout a udělat poslední krok. Samozřejmě, někteří hráči jsou nervózní a psychika s nimi cloumá, já také nejsem nejklidnější, ale nesmím na sobě nechat nic znát. Naopak musím celé své mužstvo přesvědčit, že jsme tak silní. že Brno chceme a můžeme porazit," díval se ke Strahovu a příští sobotě trenér Jaroslav Šilhavý.

„Bylo by to úžasné zakončení sezóny," zasnil se, aniž by slovo titul vyslovil.

Reklama