Hlavní obsah

Hradec už konečně potřebuje pořádný stadión. Sestup k němu nepomůže, ví Havlíček

Praha

Tři kola před koncem převzal Votroky s jedinou touhou. Aby bylo ještě v posledním kole o co hrát. Jenže nebude. Trenér Karel Havlíček sice dovedl hned ve své premiéře fotbalisty Hradce Králové k výhře nad Slováckem, jenže porážka 2:3 na Spartě znamená již kolo před koncem jistý sestup. „Jestli se dokážeme do první ligy hned za rok zase vrátit? Těžko říci, teď je sestup moc čerstvý,“ přemítá kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zadumaný trenér Hradce Králové Karel Havlíček během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Jaké jsou vaše první pocity po sestupové definitivě?

Nemluví se mi moc dobře. Jsme druholigoví, takže jsme s hráči a novým realizačním týmem nezvládli naši třízápasovou misi.

Na Letné jste ovšem nepropadli.

Pokud jde o zápas na Spartě, není se za co stydět. Soupeř asi po přestávce ubral, nám každopádně vyšla všechna tři střídání a ve druhém poločase jsme hýřili aktivitou. Nebrečím, ale na Čecha byla jednoznačná penalta. Sparta nám ukázala, jak se proměňují šance. V závěru jsme byli produktivnější zase my, a ještě zápas zdramatizovali.

Znali jste již o přestávce ostatní výsledky, jež vás posílají dolů?

Věděli jsme, jak se skóre vyvíjí jinde. I proto jsme udělali víc střídání do ofenzívy, nasadili rychlejší a brejkové hráče. Ale nestačilo to.

Jaká bude vaše budoucnost u týmu?

Je strašně brzo, upřímně teď nevím. Jasno bych měl, kdyby zůstala první liga. Teď asi budu zvažovat vzhledem k práci, kterou jsem až dosud dělal.

A co sestup znamená pro mužstvo?

Nevím ještě úplně přesně, kdo odchází. Toho, komu u nás končí hostování, jsem na poslední zápasy ani nevzal. Vsadil jsem raději na hráče, co budou chtít v Hradci pokračovat. Čtyři roky jsem trénoval ročník 98. A kdybych u áčka zůstal, vzal bych větší počet mladých kluků. Vždyť Fanda Čech v lize již podruhé vůbec nepropadl. Nebo Šípek, ročník 99. Od zimy se chytil v áčku, na Spartě hru rozhýbal a dal gól.

Hradec se po minulých dvou sestupech vždy dokázal vrátit zpátky. Věříte, že to dokáže i do třetice?

Sestup je velmi čerstvý... Hlavně aby se už konečně postavil nový stadión, protože současný je pro první ligu nedůstojný. Pád dolů tomu ovšem nepomůže. Přitom moc potřebujeme, abychom na menším zaplněném stadiónku vytvořili tlak na soupeře i na rozhodčí. Na vlastním hřišti je nutné bodovat, jenže doma jsme poztráceli spoustu bodů.

Reklama

Související témata: