Hlavní obsah

Klobouk dolů před jabloneckými fanoušky, cenil si teplický Vachoušek ovací publika

Jablonec

Možná nejsledovanějším hráčem při zápase fotbalistů Jablonce a Teplic (0:0) byl záložník hostujícího týmu Štěpán Vachoušek. Nastoupil s kapitánskou páskou, odehrál šedesát minut a při odchodu ze hřiště mu tleskal celý jablonecký stadión. Bylo to předposlední vystoupení Vachouška v ligové kariéře. „Klobouk dolů před diváky,“ vysekl fotbalový harcovník poklonu fanouškům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický Štěpán Vachoušek.

Článek

Jak jste vnímal potlesk z tribun na svoji adresu při střídání ve druhém poločase?

Všem lidem bych chtěl moc poděkovat. Byla tady famózní skupinka z Teplic, ale přidal se i celý stadión s fanoušky domácího Jablonce. To se u nás směrem k hráči soupeře moc nenosí ani nevidí. Smekám před nimi. Tak by to mělo vypadat, ať hrajete doma nebo venku.

V zápase šlo Teplicím o uhájení šance na evropské poháry.

Po tři čtvrtě roce jsem byl v základní sestavě. Prvních deset patnáct minut jsem se dostával do tempa, pak to bylo lepší. Pořád o něco hrajeme. Máme bod z Jablonce, a co víc si před posledním kolem přát než to, že mohu ve svém rozlučkovém zápase v kariéře bojovat s Teplicemi o evropské poháry. Myslím, že bychom si to zasloužili po tom, jaký jsme měli ročník.

Takže remízu z Jablonce berete všemi deseti?

Víme, že Jablonec je doma nepříjemným soupeřem. V předešlých kolech po prohře s Příbramí uhrál nerozhodné výsledky na Slavii, s Plzní, v Liberci i teď s námi. Nečekali jsme, že to bude snadné utkání. Hráli jsme se čtyřmi změnami v sestavě bez zraněného Hory a vykartovaných Kroba, Kučery a Vondráška. A když hra klape a vypadnou klíčoví hráči, není to jednoduché.

Jak se rodilo vaše rozhodnutí o konci kariéry?

Těžce, ale čas se nedá zastavit. K tomu, abych uvažoval o loučení, přispěl fakt, že jsem nebyl v této sezóně tak herně vytížený jako předtím. Na druhou stranu jsem zdravý, takže to bylo padesát na padesát. Nakonec jsem se rozhodl pro tečku za kariérou. Celý můj život se točí kolem fotbalu. Něco končí, něco začíná, a uvidíme, kam mě to zavede.

Reklama

Související témata: