Hlavní obsah

Trávníkova forma šla nahoru, pochválil trenér Klucký záložníka jedenadvacítky

Jablonec

Čtvrtá remíza v řadě. Takové je resumé z vystoupení fotbalistů Jablonce v ligovém duelu s Teplicemi (0:0). „I podle výsledků na Slavii, s Plzní, v Liberci a při loučení s domácími fanoušky je patrné, že jsme v globále sehráli vyrovnaná utkání. V některých jsme měli blíž k vítězství, než soupeř, ale taky jsme mohli prohrát nebýt vyrovnání v nastavené čase na libereckém stadiónu,“ uvažoval jablonecký trenér Zdeněk Klucký.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Souček z Liberce (vlevo) a jablonecký Michal Trávník na archivním snímku.

Článek

Proti Teplicím se v základní sestavě objevil obránce Marek Kysela. „Je po těžkém zranění, chtěli jsme ho zkusit od začátku zápasu, jestli je schopen pokračovat a zda s ním můžeme případně počítat do příští sezóny, protože je naším hráčem," vysvětlil Klucký. „Předtím dlouho nehrál, a třebaže je stoperem, dali jsme ho na pravý okraj obrany, což není jeho typický post," upřesnil trenér.

V poslední době se v jabloneckém dresu výborně jeví záložník Michal Trávník. „Jeho forma šla nahoru, hraje velmi dobře. Jistě ho sledují i trenéři reprezentační jedenadvacítky před blížícím se evropským šampionátem. Ligová sezóna ale pro Trávníka už skončila, jelikož dostal čtvrtou žlutou kartu a v posledním kole v Karviné nemůže nastoupit," poznamenal Klucký.

Trenér už pomalu může bilancovat svoje působení u jabloneckého áčka. „Když jsem k němu přišel několik zápasů před koncem podzimu, chyběli nám zranění obránci. Na jaře jsme zase přišli o zraněné útočníky Doležala a Zreláka. Vždycky jsme některé absence nějakým způsobem nahradili, Doležal je už zpátky. Kromě Zreláka je na marodce ještě Jiráček. Myslím, že současný kádr je konkurenceschopný," rozebíral trenér situaci v mužstvu.

Osm žlutých karet vystavilo stopku pro jabloneckého defenzivního záložníka Vojtěcha Kubistu. Zápas s Teplicemi byl pro něj tudíž nuceným loučením s jarem. „Musíme vzít v potaz, že jsme měli štěstí, když náš brankář Vlasta Hrubý předvedl po střele Ljevakoviče zákrok sezóny, ne-li roku," pochválil gólmana. „Pak se hrálo nahoru-dolů jako předtím v Liberci. Nedotáhli jsme akce do konce, takže remíza je asi zasloužená. Mezihra nebyla špatná, ale kolem vápna jsme se nedokázali dostat do lepší šance. Spíš to bylo až moc překombinované. Měli jsme zvolit jednodušší řešení i při dvanácti rohových kopech," mínil Kubista.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články