Hlavní obsah

Votroci padají, v Šípkovi a spol. však mají budoucnost

Neúprosné pendlování mezi první a druhou ligou pokračuje. Těžko mohli fotbaloví Votroci doufat, že se zachrání právě na Letné. Vždyť Sparta vyhrála všech dosavadních 13 domácích zápasů s Hradcem Králové v samostatné lize. Po další porážce 2:3 tak Východočeši již kolo před koncem padají zpátky do druhé nejvyšší soutěže. Při návratu se však mohou spolehnout na dravé mládí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Šípek z Hradce oslavuje gól na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Až do druhého poločasu duelu na Spartě naskočil také útočník Jakub Šípek. Výrazně hru Votroků oživil. Právě osmnáctiletý mladík pak také zaznamenal snižující gól na 1:3, svůj druhý v sezóně.

„Je to pro mě další zkušenost, která je obrovská. Děkuji trenérům za důvěru, za každou šanci jsem moc rád. Ale bohužel jsme prohráli, takže jsme ztratili možnost na záchranu. Proto mojí brance nedávám až tak velkou váhu," lituje Šípek.

Budoucnost se bude v Hradci Králové řešit v nejbližších dnes a týdnech. Nejprve se však Votroci hodlají se ctí rozloučit s první ligou.

Příští rok se vrátíme, věří útočník

„Chci se teď hlavně soustředit na poslední zápas proti Bohemians, který určitě budeme chtít vyhrát. Každý krok dolů je těžký, ale já pevně věřím, že se příští rok vrátíme," ujišťuje Šípek.

Kdo mužstvo povede, ještě není jisté. V závěru sezóny áčko převzal kouč od mládeže Karel Havlíček.

„Čtyři roky jsem trénoval ročník 98. A kdybych u áčka zůstal, vzal bych větší počet mladých kluků. Vždyť Fanda Čech v lize již podruhé vůbec nepropadl, naopak. Nebo Šípek, ročník 99. Od zimy se chytil v áčku, na Spartě hru rozhýbal a dal gól," poukazuje Havlíček, že v mladících mají Votroci budoucnost.

Reklama

Související témata: