Hlavní obsah

Příbram - Zlín 0:2Příbram se loučila s ligou domácí porážkou se Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Bartolomeu 0 : 1
52. Vukadinovič 0 : 2
Záznam online reportáže

Příbram

Fotbalisté Příbrami se rozloučili s první ligou domácí porážkou 0:2 se Zlínem. Překvapivý vítěz poháru zaznamenal teprve druhou jarní výhru a pojistil si konečnou šestou příčku v tabulce. Góly se o to zasloužili Robert Bartolomeu a Vukadin Vukadinovič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Příbrami při loučení s první ligou prohráli.

Článek

Příbram měla už před zápasem jistotu sestupu, trenér Kamil Tobiáš však nechal hrát většinu opor. Jen v brance dostal před zkušeným Hruškou přednost ligový debutant Kočí a v útoku nastoupil mladý Ayong.

Zlín, kterému se v lize na jaře příliš nedařilo, se prosadil už ve 14. minutě. Traoré obral o míč Tomáše Pilíka a táhl protiútok. Na vápně našel nabíhajícího Bartolomeua, který zamířil po zemi k tyči a navázal na vítězný gól z pohárového finále.

Traoré byl strůjcem i druhé branky, která přišla krátce po změně stran. Tentokrát poslal přesnou přihrávku za obranu, na kterou nedosáhl bránící Tregler, ale šla přesně do běhu Vukadinovičovi. Srbský záložník míč propasíroval kolem brankáře Kočího a utnul své ligové střelecké mlčení trvající od loňského října.

Příbram, která do druhé půle nasadila mladíky Rice, Janušku a Laňku, sice měla herní převahu, ale skóre se jí zkorigovat nepovedlo.

1. FK Příbram - Fastav Zlín 0:2 (0:1)
Branky: 14. Bartolomeu, 52. Vukadinovič. Rozhodčí: Machálek - Hájek, Poživil. Diváci: 1118.
Příbram: Kočí - Kvída, Jiránek (46. Ric), Chaluš, Divíšek - Tregler - P. Pilík (58. Januška), T. Pilík (74. Laňka), Kukec, Rezek - Ayong. Trenér: K. Tobiáš.
Zlín: Dostál - Kopečný, Bačo, Gajič, Hubáček - Janíček - Vukadinovič (84. Štípek), Holík, Traoré (73. Hnaníček), Bartolomeu - Fantiš (88. Masař). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: