Hlavní obsah

Rozčarování z debaklu vystřídala radost. Dukle pošleme sud piva, tvrdil kapitán Boleslavi

Závěrečný ligový souboj v Liberci nezvládli, přesto po zpackaném sobotním zápase paradoxně slavili. Jejich konkurenti z Teplic nedokázali v souběžně hraném střetnutí zdolat pražskou Duklu a fotbalisté mladé Boleslavi tak přes potupný debakl 0:4 udrželi čtvrtou příčku tabulky a v létě se mohou těšit na předkolo Evropské ligy. "Zakončili jsme sezónu ostudou a děkujeme Dukle," řekl kapitán Středočechů Jiří Fleišman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Boleslavský bek Jiří Fleišman (3) v souboji o míč s libereckým kapitánem Milanem Barošem.

Článek

Čím si vysvětlujete debakl pod Ještědem?

Je možné, že jsme měli v hlavách důležitost zápasu. Když jsme dostali první gól, přestali jsme si trochu věřit. Nevím, jestli někteří kluci mysleli na skóre z Dukly, ale já si to prostě vysvětlit nedokážu. Sezónu jsme zakončili s ostudou.

Do utkání jste přitom nevstoupili špatně. Byly dva inkasované góly v první půli zlomové?

Liberec lépe držel balón, my jsme se soustředili na defenzívu, i když jsme si řekli úplně něco jiného. Slovan hrál dobře kombinačně a my se nedostávali tolik na balón. Ke konci poločasu se to z naší strany trochu zlepšilo. Po přestávce jsme chtěli vstřelit kontaktní gól, místo toho jsme však inkasovali třetí branku a pak už si to Liberec zkušeně pohlídal.

Dukla vám pomohla, dokázala v Teplicích zvítězit, čímž jste uhájili čtvrtou příčku a kvalifikaci o Evropskou ligu si tak přece jen zahrajete.

Díky bohu za to. Chtěli jsme si to uhrát sami, zápas nám ale absolutně nevyšel. Měli jsme tam sice pasáž, kdy jsme Slovan malinko přehrávali, ale to bylo z celého zápasu tak maximálně dvacet minut. Nezasloužili jsme si vyhrát. Postoupili jsme do Evropy díky Dukle. Za celou kabinu jí děkuji.

Když váš zápas v Liberci skončil, na Stínadlech se ještě hrálo a stav byl v té době pořád 0:0. Jaké byly minuty čekání na závěrečný hvizd v Teplicích?

Hodně dlouhé. Nám už od šedesáté minuty nezbývalo nic jiného než čekat, jak zápas v Teplicích dopadne. Horko těžko jsme s naším utkáním mohli ještě něco udělat. Liberec byl lepší a zaslouženě vyhrál.

Věděl jste v průběhu zápasu, jak si vedou Teplice proti Dukle?

Já jsem vůbec nic nesledoval, ani v poločase. Sice jsme prohrávali 0:2, ale já se v kabině soustředil, abychom dali po přestávce kontaktní gól. Na hřišti v druhé půli nebyl vůbec čas zjišťovat výsledek. Až když sudí pískl konec zápasu, ptal jsem na něj okamžitě čtvrtého rozhodčího. Říkal mi, že to je v 90. minutě 0:0, tak jsme doufali a díky bohu to dopadlo.

Pošlete na Julisku za jejich výhru v Teplicích nějakou odměnu?

Pošleme jim asi sud piva. (smích)

Zajistili jste si účast v předkole Evropské ligy, měli byste tedy slavit, na vás je ale hodně vidět zklamání z vysoké porážky. Jaké máte pocity?

Sice jsme v Evropě, slavit můžeme, ale musíme si uvědomit, co jsme tady předvedli. A to se slaví blbě. Bude to dneska zvláštní. Kort pro mě, hrával jsem v Liberci dlouho.

V libereckém dresu jste několikrát vybojoval Evropu. Je tento postup do pohárů pro vás nejbizarnější v kariéře?

Dá se to tak říct. Když jsme udělali poháry s Libercem, tak jsme si to nějakým způsobem vybojovali. Dneska jsme to měli ve svých rukách, ale nakonec si to mohli i sami podělat.

V libereckém dresu zářil Milan Baroš. Dva góly vstřelil, navíc po faulu na něj kopali domácí penaltu, kterou proměnil Kerbr. Jak těžké bylo hvězdu Slovanu bránit?

Je strašně silný v osobních soubojích. Dokáže dobře pracovat tělem. Je vidět, že prošel velkými kluby, a že ho tam něco naučili. Na českou ligu je to výjimečný hráč.

Baroš zvažuje konec kariéry. Co byste mu poradil?

Já bych si přál, aby ještě pokračoval v Liberci. Daří se mu tady, střílí branky. Liberec si oblíbil, co jsem se s ním bavil. Pro Slovan je důležitým hráčem. Za sebe říkám, že by byla škoda, kdyby teď skončil.

Reklama

Související témata: