Hlavní obsah

Chtěli titul pro Rajtorala s Bystroněm! Triumf měl být poctou klukům, říkal kapitán Plzně

Plzeň

Vyrovnaný, bez větších emocí. Přestože fotbalová Plzeň o pár desítek minut dříve ztratila naději na titul, bral kapitán Západočechů Roman Hubník situaci s nadhledem. „Chtěli jsme výhrou poděkovat fanouškům za podporu v sezóně. Bitva o první místo byla nyní už zcela a pouze o Slavii. Tušili jsme, že Brno porazí," říkal zkušený obránce po výhře 2:0 nad Jihlavou.

Roman Hubník o tragických událostech bývalých hráčů ViktorieVideo: Sport.cz

 
Článek

Marek Bakoš o vlivu smrti bývalých spoluhráčů na výkony Plzně

Plzeňský sen o třetím titulu v řadě se nenaplnil. Jihlavu jste doma sice porazili, ale Slavia v souběžně hraném duelu s Brnem nezaváhala. Znal jste výsledek ze Strahova?

Zjišťoval jsem ho až v okamžiku, kdy jsme vedli o dvě branky, došlo na ošetřování a já se u lavičky občerstvoval. Ale podle nálady fanoušků jsem tušil, že Slavia vede. My jsme chtěli hlavně vyhrát pro lidi. Reakce publika hovořila za vše. Lidé byli fantastičtí.

Dokážete pojmenovat okamžik, kdy jste v přetahované o první místo začali ztrácet?

Celý konec nebyl podle našich představ. Nicméně vývoj soutěže se podle mého lámal při našem duelu v Jablonci. Vedli jsme o dvě branky a jen remizovali. Patnáctiminutový výpadek si neumím vysvětlit. Naše koncentrace nebyla správná. A Slavia si pak titul uhrála.

Byla Slavia ve srovnání s předešlými dvěma ročníky, kdy jste lize dominovali, silnějším protivníkem proti jiným adeptům na titul?

Měla také svoje problémy. My jsme podzim odehráli na velice dobré úrovni, přestože není snadné hrát Evropskou ligu a domácí nejvyšší soutěž na nejvyšší úrovni. Na jaře jsme hodně ztráceli, Slavia ale také. Několikrát vyhrála se štěstím v posledních minutách. Každopádně v konečném součtu mají o dva body více.

Jak moc ligový finiš Plzně ovlivnily dvě tragédie, kdy vaši bývalí spoluhráči František Rajtoral a David Bystroň spáchali sebevraždu?

Každý situaci vnímal jinak a vyrovnával se s ní po svém. Někteří hráči nynějšího kádru kluky osobně neznali. Pár členů týmu tragédie zasáhly skutečně hodně. Ale nemyslím si, že nás to poznamenalo v zápasech. Naopak... Přestože výsledkově to někdy nebylo podle našich představ, bojovali jsme i za kluky a chtěli jsme jim vzdát poctu tím, že vybojujeme titul.

Na začátku nové přípravy plzeňský tým převezme staronový trenér Pavel Vrba. Máte tušení, jak velké budou změny?

Nemám, protože to je věc trenéra a vedení. Příprava bude určitě náročná, ale protože nás čeká už třetí předkolo Ligy mistrů, tak je potřeba hlavně dobře potrénovat. Já se na spolupráci s novým trenérem těším.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice