Hlavní obsah

Vachoušek odjel ze hřiště limuzínou. Famózní rozlučka, netajil dojetí

Fotbalový záložník Štěpán Vachoušek se rozloučil s profesionální hráčskou kariérou, když z plochy teplického stadiónu odjel limuzínou. I to dokumentovalo jeho významnou pozici ve fotbalovém prostředí a dlouholeté spojení se severočeským klubem. Spoluhráči a fanoušci mu připravili krásné loučení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dnes už bývalý teplický záložník Štěpán Vachoušek.

Článek

„Až na ten výsledek to byla famózní rozlučka. Abnormální návštěva mě potěšila a byla důkazem, že když o něco jde, dokážou lidi fandit. Chyběl jen kousek k tomu, aby se zápas přehoupl na naši stranu," líčil Vachoušek po prohře 0:1 s Duklou.

„Ovace na závěr? Byl jsem z toho naměkko. Vůbec jsem si ani nepředstavoval, že by to takhle mohlo být. Všem, kteří byli na stadiónu, bych chtěl poděkovat," říkal dojatě protagonista sobotního večera.

„Snažil jsem se kontrolovat, ale párkrát slza ukápla. Opravdu jsem si to užil. Respektuji, že Teplice skončily páté, ale myslím, že jsme si pohárové umístění zasloužili víc než Mladá Boleslav. Kluci za celý rok dřeli, trenéři odvedli kus práce a celý klub šlapal na plné obrátky," vykládal teplický hrdina.

Rodák ze severočeské Bíliny prožil podle svých slov kariéru, na kterou může být hrdý. „Nechci ale specifikovat, co bylo nejkrásnější. Vážím si titulu mistra Evropy hráčů do 21 let, hrál jsem v reprezentačním áčku po boku Pavla Nedvěda, za Olympique Marseille, Austrii Vídeň. Do české ligy jsem naskočil v roce 1998 v Teplicích, byla tam pražská Slavia, chvíli taky Sparta a samozřejmě poslední období znovu v Teplicích," vypočítával Vachoušek.

„Nedám dopustit na teplické spoluhráče. S některými jsem strávil méně, s jinými více času. Ale vím, že kabina mi bude chybět. Dlouho se s tím budu srovnávat, ale něco končí a něco začíná," meditoval fotbalista, jenž by měl nově působit v německém Neugersdorfu.

„V tom klubu hrál před několika lety i Jirka Štajner. Nemusím tam trénovat každý den, což byla jedna z mých podmínek. Budu trénovat sám v Teplicích a dojíždět dvakrát týdně a na zápas, v čemž mi tamní trenér a majitel vyšli vstříc," prozradil Vachoušek ke svým nejbližším sportovním krokům.

Reklama

Související témata: