Hlavní obsah

Lafata se dvoustého gólu ještě nedočkal. Zpackaná sezóna, posteskl si kapitán Sparty

Uherské Hradiště

Pošesté je sparťanský kapitán David Lafata nejlepším ligovým kanonýrem, ale poprvé se musí o prvenství dělit. Stejně jako Milan Škoda ze Slavie nastřílel v uplynulé sezóně patnáct gólů. Ani jeden z nich se už v posledním kole netrefil, ale zatímco slávistický snajpr se raduje z mistrovského titulu, Lafatova Sparta se rozloučila hubenou plichtou 1:1 v Uherském Hradišti se Slováckem. Na její třetí příčce už nemohl výsledek nic změnit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský kapitán David Lafata se radoval z gólu v této sezóně celkem patnáctkrát.

Článek

„Jsem rád, že jsem nějaké branky dal. Zaplaťpánbůh aspoň za těch patnáct gólů. Vždyť před sezónou to skoro vypadalo, že se mnou Sparta ani moc nepočítá," ulevil si po zápase v Uherském Hradišti Lafata.

Přiznal ovšem, že si moc přál v duelu na Slovácku skórovat. „Nejen, že bych se v čele pořadí střelců osamostatnil, ale byl by to taky můj dvoustý ligový gól. Bohužel se to nepovedlo, přestože jsem se dvakrát v šanci ocitl. Takže mám aspoň motivaci do příští sezóny," přemítal pětatřicetiletý útočník.

To, že se letenské mužstvo nerozloučilo se sezónou vítězstvím, Lafatu ovšem hodně mrzelo. „Loučil se trenér Rada i celý realizační tým. Proto jsme chtěli uspět. I kvůli fanouškům, jichž dorazilo na utkání docela dost. Za to jim děkujeme. Jenže jsme si při našem vedení nepohlídali standardku," štvalo ho.

Se třetím místem Sparty spokojený není. „Máme za sebou zpackanou sezónu. Nezbývá nám než pogratulovat Slavii a Plzni," měl jasno.

Chce se poprat o místo v základní sestavě i v příští sezóně, před níž dojde ve Spartě k velkému třesku. K celku přijde italský kouč Stramaccioni, jenž si přivede i svoje spolupracovníky. Má dojít také ke značným změnám v kádru. „Moc netušíme, co nás čeká," připustil Lafata.

Reklama

Související témata: