Hlavní obsah

Rychlonožka Vukadinovič je první posilou Sparty. Věří, že se dokáže prosadit

Praha
Aktualizováno

Fotbalisty pražské Sparty posílí srbský záložník Vukadin Vukadinovič, který přestoupil ze Zlína. Na Letné podepsal smlouvu na tři roky. V zimě byl krok od přestupu do Slavie, ale Ševci ho ještě nepustili. Na Letnou měl nyní přijít i se stoperem Jakubem Jugasem, toho však naopak získala Slavia.

Foto: sparta.cz

Vukadin Vukadinovič už s dresem Sparty na Letné.

Článek

Šestadvacetiletý srbský záložník Vukadin Vukadinovič je rodák z Bělehradu a v českém fotbale nasbíral řadu zkušeností. Začínal v Sezimově Ústí, nejvyšší soutěž si však zahrál až v Jablonci. Po hostováních na Žižkově a ve Slavii pak zažil doposud nejlepší léta své kariéry ve Zlíně, s nímž nedávno získal trofej pro vítěze domácího poháru.

"Skvělý pocit. Sparta je největší klub v Česku a jsem moc rád, že o mě projevil zájem a rychle jsme se dohodli. Na nějaké pocity je ještě brzy, ale těším se," líčí Vukadinovič v prvním rozhovoru pro sparťanský web.

O zlínského rychlonožku mělo zájem víc českých klubů. "Sparta byla velice konkrétní a jednala velice rychle. To mě zaujalo jako první. A samozřejmě, je to top klub v Česku. Cítil jsem se na to, že se můžu posunout výš. Sparta je správná volba. Věřím, že se tady dokážu prosadit," avizuje.

Srb se těší na nový klub i nové spoluhráče. "Česky rozumím velmi dobře, takže věřím, že se rychle adaptuju. Většinu kluků znám ze hřiště, dobře znám Karavajeva. Věřím, že mě kluci přivítají dobře a vzájemně si budeme pomáhat," doufá Vukadinovič.

V uplynulé sezóně nastoupil v dresu Zlína do devětadvaceti utkání a je jedním z předních nahrávačů české nejvyšší soutěže, celkem asistoval u osmi branek. Proti Spartě nastoupil ve všech třech odehraných zápasech a brankou v prodloužení přispěl k vyřazení letenského týmu v pohárovém osmifinále.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice