Hlavní obsah

Velký návrat potvrzen, Pilař prodloužil smlouvu. Plzeň naopak opouští Hromada

Aktualizováno

Neuvěřitelná kalvárie zranění a operací je snad opravdu u konce. Fotbalový reprezentant Václav Pilař se v závěru jara vrátil na ligové trávníky poprvé od května 2015 a hned ukázal dobrou formu. Šikovný záložník zůstane v Plzni minimálně do konce roku 2019. Poté, co vyléčil zraněné koleno, s ním klub prodloužil smlouvu. Pilař je navíc náhradníkem v nominaci národního týmu na zápasy v Belgii a v Norsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Václav Pilař během utkání na Spartě.

Článek

Příběh velkého návratu je završen. Záložník Václav Pilař, jenž se během jara vrátil po dlouhodobém zranění zpět na trávníky, prodloužil s Viktorií Plzeň smlouvu do roku 2019.

Není divu. Po téměř dvou letech lapálií se zraněným kolenem se vrátil na hřiště - a hned se zařadil mezi nejlepší hráče týmu.

„V první řadě jsem rád, že se Vašek dokázal vrátit po dlouhém zranění, čemuž už řada lidí nevěřila. My jsme ho však dennodenně pozorovali a viděli na něm obrovskou chuť dokázat, že návrat zvládne. Jakmile nastoupí, je vždy rozdílovým hráčem," oceňuje generální manažer Adolf Šádek na klubovém webu.

S Pilařem stále počítá také reprezentace. „Měl manko, ale stačil nás rychle přesvědčit. Bude pro něj aspoň dobrý impuls, že je mezi náhradníky. Aby cítil, že dveře má otevřené," vysvětluje trenér Karel Jarolím.

Viktorii naopak opouští záložník Jakub Hromada, jemuž skončilo hostování z italské Sampdorie Janov. Na testech v Kazachstánu je pak Egon Vůch, který v uplynulé sezóně hostoval ve Slovanu Liberec.

Reklama

Související témata: