Hlavní obsah

Fotbalisty Slovácka posílí útočník Juroška z Dukly

Fotbalisty Slovácka posílí útočník Jan Juroška z Dukly Praha. V novém působišti uzavřel tříletou smlouvu. V Dukle strávil čtyřiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí pět sezón, v první lize odehrál 33 zápasů a vstřelil dvě branky.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva Josef Divíšek z Příbrami a Jan Juroška z Dukly.

Článek

"Jurošku jsme sledovali delší dobu. Je to typ hráče, který je schopný hrát na více postech," uvedl trenér Slovácka Stanislav Levý. V uplynulém ligovém ročníku odehrál Juroška 22 zápasů a dal jeden gól.

"Po pěti letech v Dukle jsem cítil potřebu změny. V týmu Slovácka mě oslovuje snaha o atraktivní fotbal s využitím řady vlastních odchovanců. Bonusem je možnost žít a bydlet zrovna v Uherském Hradišti," řekl Juroška k přestupu do dvanáctého týmu první ligy.

„Po řadě debat jsme s Honzou došli k závěru, že přišla správná doba ke změně klubu. Zástupci Slovácka si jej dlouhodobě skautovali, ze strany vedení i trenérského štábu klubu jsme vnímali skutečně seriózní zájem o jeho služby. Jsme přesvědčeni, že jde o velmi dobré rozhodnutí pro všechny zúčastněné strany," poukazuje Roman Brulík, hráčský agent z agentury RBR SportConsult, která se na celém transferu podílela.

Ke svému prvnímu ligovému startu nastoupil Juroška v závěru sezóny 2013/14. Následovala půlroční hostování v druholigovém Varnsdorfu a Táborsku. V této sezóně už zůstal v A mužstvu Dukly, naskočil do 22 utkání a byl autorem jedné branky.

Reklama

Související témata: