Hlavní obsah

Fotbalová liga přišla o svého titulárního partnera!

Praha
Aktualizováno

Jen jednu sezónu se fotbalová nejvyšší soutěž jmenovala ePojisteni.cz liga. Podle serveru iHned.cz se totiž firma rozhodla skončit v roli titulárního partnera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

První fotbalová liga. Ilustrační foto.

Článek

Před začátkem letošního ročníku fotbalové ligy uzavřel předseda FAČR Miroslav Pelta s firmou ePojisteni.cz smlouvu na 1+1 rok. V praxi to znamenalo, že se nejvyšší fotbalová soutěž bude dvě sezóny jmenovat podle názvu firmy. Jenže vedení společnosti se rozhodlo už v průběhu jarní části spolupráci ukončit.

"V tuto chvíli nebudeme celou situaci komentovat," řekl pro Sport.cz Daniel Hajný, ředitel komunikace Ligové fotbalové asociace, která nejvyšší soutěž řídí. Ani druhá strana se nechtěla k současné situaci vyjádřit.

Podle informací Sport.cz nejde o reakci na současnou aféru kolem Fotbalové asociace ČR a jejího předsedy Miroslava Pelty, kteří jsou obviněni ze zneužívání státních dotací. Titulární sponzor ligy se rozhodl nevyužít opci dřív, než aféra propukla.

Internetový vyhledávač pojištění loni v červenci nahradil v názvu soutěže loterijní společnost Synot, jejíž jméno nesla liga dva roky. Od roku 1997 do roku 2014 byl titulárním partnerem pivovar Gambrinus. Detaily finančního plnění nebyly zveřejněny, ale ročně by titulární sponzorství mělo přinášet fotbalové lize kolem 50-60 miliónů korun.

Od sezóny 2018/19 se nejvyšší fotbalová soutěž bude jmenovat podle sázkové kanceláře Fortuna, se kterou loni FAČR uzavřel šestiletý kontrakt. „Jde o největší kontrakt v historii českého fotbalu," tvrdil tehdy Pelta.

Navíc hrozí, že český fotbal přijde o dalšího významného sponzora, čínskou společnost CEFC, které patří pražská Slavia. Dlouho se spekulovalo, že právě Číňané budou ligu sponzorovat, nakonec podpořili FAČR a reprezentaci. Nyní však jejich zástupce Jaroslav Tvrdík varoval, že pokud páteční volba vedení FAČR upevní moc místopředsedy Romana Berbra, CEFC se stáhne.

"Jestliže bude v pátek zvoleno Berbrovo vedení FAČR, CEFC bude v pondělí firmu ePojisteni.cz v jejím kroku ukončení partnerství následovat," napsal Tvrdík na twitteru.

Zástupci FAČR odmítli pro Sport.cz výroky Jaroslava Tvrdíka zveřejněné na sociální síti komentovat s tím, že bude záležet na dalším vývoji situace.

Reklama

Související témata: