Hlavní obsah

Slavia oznámila příchod Jugase, podepsala s ním smlouvu na tři roky

Praha

Fotbalová Slavia definitivně potvrdila příchod stopera Jakuba Jugase ze Zlína. Čerstvý reprezentant podepsal v pražském Edenu smlouvu na tři roky. V mistrovském kádru nahradí Michaela Lüftnera, který odchází do Kodaně. Podle spekulací médií za něj Zlín dostane 15 miliónů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Jakub Jugas ze Zlína a Siim Luts z Bohemians.

Článek

"Jakub přináší do našeho týmu něco, co nám dosud chybělo. Hodně mu věříme. Jeho předností je bojovnost a zdravá agresivita. Vybrali jsme si ho i pro jeho vůdcovské schopnosti, díky kterým umí řídit hru," řekl pro klubový web generální ředitel Slavie Martin Krob. "Věříme, že pod vedením našeho trenérského týmu se dokáže neustále zlepšovat a uplatní ve Slavii svůj velký potenciál," dodal.

Pětadvacetiletý obránce se v posledních letech stal klíčovým hráčem Zlína, který minulou středu dovedl k triumfu v domácím poháru. V nejvyšší soutěži ještě působil v Brně a Příbrami, celkem má na kontě 131 ligových zápasů a 17 gólů. Nyní dal sešívaným přednost před nabídkou jiného pražského klubu Sparty.

"Po rozhovoru s členy představenstva a trenérem Šilhavým jsem se rozhodl pro Slavii. Přednesli mi klubovou filozofii a nejbližší cíle a vize, které Slavia má. S trenérem jsme vedli velmi konstruktivní rozhovor, byl velmi upřímný. Diskutovali jsme o přednostech i nedostatcích a nastínil mi své plány," řekl Jugas.

"Příchod do Edenu je další výzva v mém fotbalovém životě. Vždy jsem chtěl hrát o trofeje a také nastoupit v pohárech. Vím, že ve Slavii se mi toto přání může splnit a velmi se na tuto výzvu těším," dodal rodák z Otrokovic.

Reklama

Související témata: