Hlavní obsah

Bičík na Letné nekončí. Zkušený brankář prodloužil smlouvu se Spartou

Praha
Aktualizováno

Naskočil po zranění reprezentačního gólmana Tomáše Koubka zpátky do branky a vychytal si nový kontrakt. Brankář David Bičík prodloužil smlouvu s fotbalovou Spartou o další rok. Stejně učinil také před rokem a nyní se tedy historie opakuje. Letenští se nicméně nadále zajímají o slovenského gólmana Martina Dúbravku, jemuž končí smlouva v Liberci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty David Bičík během tréninku na Olympijském stadiónu v Římě.

Článek

Už není jedničkou. David Bičík v právě skončené sezóně odchytal podstatně méně duelů. Absolvoval utkání prvního kola proti Slovácku a obě střetnutí 3. předkola Ligy mistrů proti Steauě, poté ze sestavy vypadl a dělal dvojku Tomáši Koubkovi.

Do branky se vrátil až v dubnu poté, co se Koubek zranil v zápase v Jihlavě a Bičík ho do branky už nepustil.

„Jsem nadšený. S Tomášem Požárem jsme se bavili už od zimy, jak smlouvu připravit. Nabídky jsem sice měl, ale ty jsem odmítal řešit, dokud jsem byl tady. Jsem odchovanec, oklikou jsem se vrátil zpět a budu se dál snažit jakýmkoliv způsobem přispět k tomu, aby další sezóny byly úspěšné," uvedl po prodloužení smlouvy Bičík pro sparťanský web.

Příští sezóna bude Bičíkova jedenáctá v české lize. Celkem v ní odehrál 134 utkání a ve 49 případech udržel čisté konto.

Reklama

Související témata: