Hlavní obsah

Mise Plzeň 2 odstartovala. Vrba začal vstřícným gestem, pak dal Limberskému a spol. do těla!

Druhá mise trenéra Pavla Vrby ve fotbalové Plzni začala. Muž, který je podepsaný pod její největší úspěchy, zahájil ve čtvrtek dopoledne s českým vicemistrem přípravu na novou sezónu. Do areálu v Luční ulici dorazil jako hlavní kouč Viktorie po téměř čtyřech letech. Žádné velké proslovy se nekonaly, hráčům bleskově sdělil, co je na tréninku čeká. A jeho druhé působení v Plzni mohlo začít...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba na archivním snímku.

Článek

Vrba trénink odpálil vstřícným gestem. Poté, co si tým vzali na rozcvičku asistenti Fitzel, Bečka a Ticháček, přitočil se Vrba k zástupcům médií, postávajícím u trávníku. „Můžete zůstat na celý trénink," oznámil Vrba novinářům. „Pavle, to jsem nečekal," culil se vedle stojící generální manažer Adolf Šádek. Původně měl být trénink přístupný pouze 15 minut.

Pak už se areálem v Luční rozléhal Vrbův silný hlas. „Na zem, pokud to jde, jenom po zemi," nabádal své svěřence při hře na malém prostoru, což byla hlavní náplň úvodního tréninku. „Dobře Pilka, dobře Pilka," povzbuzoval vzápětí záložníka Václava Pilaře Vrba, který se do Štruncových sadů vrátil oklikou přes českou reprezentaci a podzimní štaci v ruské Machačkale. Úvodní trénink měl grády, Limberský a spol. dostali pěkně do těla.

Po trávníku se proháněly všechny tři nové posily: útočník Jakub Řezníček, záložník Diego Živulič a navrátilec Daniel Kolář. Naopak pozdější start čeká čtveřici, která si plnila povinnosti v národních týmech (Patrik Hrošovský, Tomáš Hořava, Jan Kopic, Michael Krmenčík). To samé se týká dvojice Martin Chrien - Aleš Matějů, kteří se zúčastní nadcházejícího ME jednadvacítek.

Vrbovi se bude hlásit déle i brankář Matúš Kozáčik. Jednička Viktorie se podrobila menšímu operačnímu zákroku, připojit by se měla v řádu dnů. Nesetkal se ani s Pavlem Horváthem, kapitánem jeho tehdejšího zlatého mužstva, který posílil trenérský štáb druholigového Sokolova.

Plzeň se bude v domácích podmínkách připravovat do 8. července, poté odcestuje na tradiční soustředění do rakouského Westendorfu. Týden po návratu vstoupí do 3. předkola Ligy mistrů

Změny v kádru:
Příchody
Diego Živulič (Zlín), Daniel Kolář (volný hráč), Jakub Řezníček (Brno), Jan Suchan (návrat z hostování v Příbrami), Miloš Kratochvíl (návrat z hostování v Senici)
Odchody
Jakub Hromada (konec hostování ze Sampdorie Janov), Michal Hlavatý (hostování v Sokolově)
Zápasy v letní přípravě:
21. června: Rokycany - Plzeň
24. června: SK ZČE Plzeň - Plzeň
28. června: Plzeň - Ústí nad Labem (Luční)
1. července: Plzeň - Sokolov (Luční)
5. července: Plzeň - České Budějovice (Luční)
8. července: odjezd na soustředění do Rakouska (Westendorf)
11. července: Plzeň - Fürth
14. nebo 15. července: Plzeň - Wolverhampton
18. července: Plzeň - Watford

.

Reklama

Související témata: