Hlavní obsah

Fillo touží odejít do Zlína. Pro nás je ale klíčový, tvrdí kouč Teplic

Josef PešoutSport.czPrávo

Na prvním tréninku fotbalistů v Teplic v letní přípravě už chyběl někdejší kapitán týmu Štěpán Vachoušek, který ukončil profesionální kariéru v Česku a míří do německého Neugersdorfu. Jeho roli nejstaršího a nejzkušenějšího hráče mužstva by měl převzít Jan Rezek, který se už zapojil do tréninkového procesu a k vyřešení jeho příchodu z Příbrami scházejí jen detaily. Rezek už v Teplicích dříve působil a zažil v jejich dresu i cestu evropskými poháry v sezóně 2003/2004.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zůstane Martin Fillo (vpředu) v Teplicích?

Článek

„Na Teplice mám jen nejlepší vzpomínky. Kdysi mi daly šanci v lize, odcházel jsem pak odtud do Sparty. Teď se vracím po dlouhých letech a jen mě mrzí, že jsem byl na jaře u sestupu Příbrami. Cítím za to zodpovědnost, protože jsem tam byl jedním z nejstarších, a těžce to nesu," svěřil se Jan Rezek. „Na druhou stranu si i po nevydařené sezóně Příbrami vážím zájmu ze strany Teplic, které jsem samozřejmě sledoval. Jaro měly vynikající, těsně jim utekly poháry," připomněla nová posila.

Záložníka láká Evropská liga

Nejsledovanější postavou v teplickém kádru je momentálně asi záložník Martin Fillo. Střelec osmi ligových gólů z uplynulého ročníku absolvoval s týmem úvodní trénink, ale doufá, že mu klub umožní odchod do Zlína. Motivací je pro něj účast tamního celku v základní skupině Evropské ligy. Teplický klub však zatím žádnou konkrétní nabídku na svého klíčového hráče z minulého ročníku nedostal.

„Svému agentovi panu Zíkovi jsem dal svolení, aby začal jednat. Po sezóně jsme si spolu sedli a informoval mě o zájmu Zlína. Nechal jsem si to projít hlavou," řekl Fillo na startu teplické přípravy.

Rozdíl mezi Zlínem a Teplicemi je v tom, že severočeskému klubu unikla účast v předkole Evropské ligy o jediný bod, kdežto Zlín má před sebou jistotu šesti zápasů ve skupině. „Dostat se do skupinové fáze Evropské ligy z předkol znamená vyřadit dva až tři soupeře. V samotné skupině je příležitost ukázat se v šesti zápasech proti soupeřům zvučných jmen a tahle část Evropské ligy je hodně sledovaná nejen v Česku, ale i z mezinárodního hlediska," podotkl Fillo.

Zkušený záložník nechce předjímat, jestli ho Teplice uvolní. „Smlouva mi končí za rok, před dvěma lety jsem přišel zadarmo. Uvidíme, jak se k tomu klub postaví. Teplice za mě mohou získat nějaké finance, což by byla pro ně dobrá situace," přemítal Fillo.

Podle svých slov mluvil s teplickým trenérem, sportovním ředitelem i majitelem. „Jak to vezmou, záleží na nich. Svůj názor jsem jim řekl," pronesl Fillo. V Teplicích hodlá dál trénovat a připravovat se na sezónu. Žádnou lhůtu ohledně budoucnosti jsem si nestanovil. „Uvidíme, jak to dopadne," uvažoval záložník.

V Teplicích jsou k případnému odchodu Filla zdrženliví. „Pro nás je to klíčový hráč. Spekulovalo se o zájmu o něj, ale žádná konkrétní nabídka nepřišla. Zatím zůstává," poznamenal trenér Daniel Šmejkal na adresu dosavadního tahouna mužstva.

Reklama

Související témata: