Hlavní obsah

Dukla jedná o náhradě za Štetinu, zabojovat musí o Olayinku

Praha

Pondělním tréninkem na Julisce odstartovali letní přípravu fotbalisté pražské Dukly. První posilou je útočník Ivan Schranz z Trnavy, do Sparty naopak zamířil stoper Lukáš Štetina. Pražané chtějí udržet Petera Olayinku, který se zatím musel vrátit do Gentu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dukly oslavují gól v derby na Slavii.

Článek

První novou tvář získali s předstihem. „Ivan Schranz je posilou do ofenzivních řad, kde může nastoupit na libovolném místě. Nyní je důležité, aby dobře proběhla adaptace na náročný tréninkový proces," avizuje trenér Jaroslav Hynek na klubovém webu.

Lukáš Štetina odešel do Sparty, Jan Juroška zamířil do Slovácka a na Emmanuela Edmonda nebyla uplatněna obce. Ladislav Vopat, který byl na hostování v Českých Budějovicích, zahájí přípravu v Ústí nad Labem.

Další posilou by měl být nový stoper. „O příchodu náhrady za Lukáše Štetinu jednáme," ujišťuje kouč.

Na tréninku chyběl také Peter Olayinka, kterého by klub rád udržel. Nicméně hostování mu skončilo a do letní přípravy se musí hlásit v belgickém Gentu. „V tomto případě jsou jednání stále otevřená, uvidíme, jak dopadnou," vysvětluje Hynek. Dukla pak jedná o prodloužení smlouvy také s Branislavem Miloševičem.

Zinedin Mustedanagič pokračuje na hostování, Sparta možnost stáhnout si ho do přípravy nevyužila. Do přípravy se zapojí také hráči z juniorky David Douděra, David Šimek, Adam Vlček, Dan Kozel a Vojta Brabenec.

Reklama