Hlavní obsah

Jugas si s bydlením v Praze hlavu nelámal. Přestěhoval jsem se k přítelkyni, směje se posila Slavie

Pět dnů s přítelkyní v Rakousku a dost. Fotbalový obránce Jakub Jugas se rozhodl zkrátit dovolenou, do Edenu dorazil už na pondělní zahájení letní přípravy. Byť měl z pozice reprezentanta nárok na delší volno. „Chtěl jsem nastoupit hned od začátku. Jsem tu nový, přišlo mi to logické," uvedl Jugas, jedna z letních posil mistrovské Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jugas během tréninku fotbalové reprezentace před zápasy v Belgii a v Norsku.

Článek

Plány mu „nabourala" dodatečná nominace na nedávnou přípravu českého národního mužstva v Belgii a následnou kvalifikaci v Norsku. Ze srazu se vrátil 11. června. Po náročné sezóně, ve které se Zlínem vyhrál domácí pohár, čímž si moravský klub zajistil přímý postup do skupiny Evropské ligy, tak měl jen minimální prostor k nabrání sil.

„Jestli jsem zvolil správně, to se ukáže na hřišti," reagoval 25letý stoper, který kvituje, že nemusel řešit v Praze bydlení. Přítelkyně Adéla, jež v metropoli čtyři roky studuje, tu má byt. „Takže jsem se k ní jenom přestěhoval," smál se Jugas, o kterého usilovala také Sparta. Po konzultaci s koučem Šilhavým a vedením Slavie měl prý rychle jasno.

Navíc mu angažmá v Edenu neustále doporučoval spoluhráč ze Zlína David Hubáček, který v sešívaném dresu prožil úspěšnou éru pod trenérem Karlem Jarolímem. „David do mě pořád hučel, abych šel do Slavie," culil se obránce. „Když jsem si dal na papír všechny plusy a mínusy, jednoznačně vyhrála Slavia. Udělal jsem určitě dobře," doplnil Jugas.

Přestup z „malého" Zlína do klubu s nejvyššími ambicemi je pro něj velkým krokem. Věří, že ho ustojí. „Je to obrovský rozdíl. Už jen to, že Zlín jede v přípravě na turnaj do Žírovnice, my máme se Slavií přáteláky s Nice a Celtikem," sdělil Jugas, pro kterého je obrovským lákadlem Liga mistrů. Do kvalifikačních bojů červenobílí vstoupí ve druhé polovině července.

„Co víc můžu na klubové úrovni dokázat než si zahrát Ligu mistrů? Věřím, že se dostaneme do základní skupiny. Záleží samozřejmě i na losu. Ale když vidím, že tým je plný reprezentantů, šance jsou podle mě vysoké," podotkl Jugas.

Reklama

Související témata: