Hlavní obsah

Wágner odmítl Zlín a upsal se Karviné: Cítím se tu dobře, bylo mi hloupé odcházet

Praha

Na jaře odehrál útočník Tomáš Wágner v dresu karvinského ligového nováčka všech čtrnáct utkání, ve kterých vstřelil tři góly. A přestože nebyl s touto bilancí úplně spokojený, pobyt ve Slezsku si pochvaloval. Proto nepřekvapilo, že krátce po zahájení letní přípravy proměnil své hostování v přestup. V novém působišti podepsal 27letý rodák z Příbrami smlouvu do 31. prosince 2019 i přesto, že se o něj zajímal vítěz Českého poháru Zlín.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Tomáš Wágner bude i nadále působit v Karviné.

Článek

„Vyhodnotil jsem si to v rychlosti tak, že jsem v Karviné maximálně spokojený. Líbí se mi hra, kterou chceme hrát, i lidé, kteří fotbal v Karviné dělají. Trenér má o fotbale představu, jaká je mi blízká, a co je hlavní, nechtěl jsem každý půlrok měnit kluby. Byl jsem v Karviné spokojený a bylo mi hloupé odsud odcházet," vysvětloval Wágner.

Angažmá v MFK Karviná je Wágnerovým pátým v české nejvyšší soutěži. Začal v Příbrami, poté odešel do Plzně, následně do Mladé Boleslavi a jeho posledním působištěm před zimním příchodem do Karviné, byl severočeský Jablonec.

„V Jablonci je teď taková zvláštní situace a byla by z mého pohledu hloupost se tam vracet. Martin Doležal je stejný typ útočník jako já a nebylo by dobře, abychom tam byli dva. Je tam i mladý Pišta Mihálik, který je teď pro Jablonec perspektivnější než já. Ale nevidím do toho, nechci Jablonec nijak hodnotit," řekl Wágner.

Setrvání příbramského odchovance bylo pro vedení karvinského klubu jednou z letních priorit. „Jsme opravdu moc rádi, že se Tomáš rozhodl u nás zůstat, přestože měl i jiné nabídky. Jednání s hráčem i Jabloncem začala hned po závěrečném kole dnes už minulého soutěžního ročníku," informoval sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

„Když jsem do Karviné šel v zimě, tak jsem trochu nevěděl, do čeho vlastně jdu. Ale opravdu se mi líbí se mi, jak je to tady nastavené, jak se tady pracuje. Je tady několik hřišť, což jsou podmínky, které v Jablonci nejsou. Když si potřebuju v tréninku přidat, tak kondiční trenér s tím nemá problém, naopak jsou všichni rádi," upozorňoval Wágner.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice