Hlavní obsah

Ani zranění přestup nepřekazilo. Explzeňský Hromada už patří Slavii

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Slavia dotáhla přestup slovenského záložníka Jakuba Hromady ze Sampdorie Janov. S úřadujícím mistrem podepsal tříletou smlouvu. Hráč, který minulou sezónu strávil na hostování v Plzni, se zranil v přípravě na mistrovství Evropy do 21 let. Na hřišti by však neměl chybět tak dlouho, jak se původně zdálo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Jakub Hromada vyměnil dres Viktorie Plzeň za Slavii.

Článek

Hotovo, podepsáno. Jakub Hromad je oficiálně hráčem Slavie. Do Edenu přichází na přestup z italské Sampdorie Janov.

„Z příchodu Jakuba Hromady máme velkou radost, díky němu jsme vhodně doplnili tým. Je to výborný hráč prověřený v těžkých zápasech české ligy i evropských pohárů. Teď je ale nejdůležitější, aby se dal zdravotně do pořádku. O jeho kvalitách nepochybujeme," avizuje na klubovém webu generální ředitel Martin Krob.

Jde o pikantní změnu. Bývalý hráč Sampdorie či Juventusu hostoval v Plzni. A teď zamířil rovnou k rivalovi do Edenu! „Jednoznačně rozhodly velké ambice celého klubu. Je to mistrovské celek, prostředí a euforie, ve které se Slavia nachází, je úžasná. Je to velmi dobrá volba i z mé strany. Je to sice náročné, protože jsem byl pět let kmenovým hráčem italského týmu a nyní Itálii opouštím, ale myslím si, že Slavia má nakročeno směrem k pěkné budoucnosti a jsem rád, že můžu být její součástí," libuje si jedenadvacetiletý středopolař.

Jenom ho mrzí, že se kvůli zranění zapojí do přípravy později. „Nejprve se zdálo, že bude vážnější. Zdá se ale, že vaz není zcela přetržený a do dvou měsíců bych mohl být v pořádku. Nechci ale předbíhat. Důležité je dát se na sto procent do pořádku," líčí Hromada stav svého kolene.

V dresu Plzně nastoupil do 18 ligových zápasů, v nichž si připsal jednu branku a jednu asistenci.

Reklama

Související témata: