Hlavní obsah

Pelta navštívil jabloneckou kabinu. Chce hrát o poháry

Jablonec nad Nisou

Pro jablonecké fanoušky skvělá zpráva. Žádný výprodej v klubu, jemuž drží palce, se v létě nechystá. Boss Miroslav Pelta, jenž rezignoval na post předsedy FAČR poté, co byl obviněn z ovlivňování státních dotací pro sport, má pro příští sezónu naopak smělé plány.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šéf Jablonce Miroslav Pelta.

Článek

„Přišel za námi do kabiny před úvodním tréninkem a rád by se příští rok popral o poháry. Jde samozřejmě o těžký úkol, ale není to nemožné," ujistil trenér Zdeněk Klucký. „Nechceme říkat velkohubá prohlášení, ale pokud už nikdo neodejde, má kádr velkou kvalitu a potenciál. Uvidíme, jak odstartujeme," připomněl obránce Luděk Pernica.

Peltova návštěva zkušeného stopera, stejně jako ostatní spoluhráče a členy realizačního týmu, velmi potěšila. Během desetiminutového monologu 52letého šéfa panovala příjemná atmosféra. „Bylo tam hodně srandy. Cítil jsem z něj velkou chuť a odhodlání. Co přesně nám povídal, bych nechal v kabině. Ale mimo jiné sdělil, že na nás bude ještě víc tvrdý," uvedl Pernica.

Stíhaný Pelta se po propuštění z vazby zapojil do práce v klubu, který je pro něj srdeční záležitostí. A zvěstoval svým podřízeným dobré zprávy. „Tvrdil, že je klub stabilizovaný a z ekonomické stránky zajištěný. Sršela z něj energie. Všechny nás to uklidnilo," přiznal kouč.

Největší ztráta? Asi Benešův odchod

Jablonecký kádr opustilo během přestávky několik ostřílených borců. Střelec Wágner přestoupil do Karviné a Jiráčkovi vypršelo hostování ze Sparty. „Petr na jaře hodně marodil. Měl problémy s kyčlí a nemohli ho využít. Jaro jsme odehráli slušně i bez něj a nebyl tedy důvod se o něj nějak prát," vysvětlil Klucký.

Zelenobílý dres neoblékne na podzim ani stoper Vít Beneš, jenž se na tři roky upsal třetímu celku uplynulého ročníku maďarské ligy Vasasu Budapešť. „Nastupoval tady dlouhodobě v základu a hrál velmi dobře. Je to asi největší ztráta," uvědomuje si Klucký.

Tvrdý letní dril polykají i některé nové tváře. Na roční hostování s opcí přišel z Vlašimi ofenzívní záložník Adam Kučera a z půlročního hostování v Opavě se vrátil mládežnický reprezentant Petr Janetzký. „Je to pro mě posun v kariéře. Zatím se tady porozhlížím a poznávám město. Opava je asi hezčí, ale jinak úplně v pohodě," usmívá se talentovaný středopolař, jenž se pokusí vybojovat si místo v kádru stejně jako slávistický stoper Marek Kodr. Ten na jaře působil v Sokolově a do Jablonce dorazil na zkoušku.

„Všechny posty máme zdvojené a nikoho dalšího zatím v hledáčku nemáme. Nevíme, jestli nebude zájem o reprezentanty do jednadvaceti let Trávníka a Zreláka, kteří jsou teď na Euru. Jsem domluvený s vedením, že to budeme případně řešit operativně," prohlásil Klucký.

Kysela má další potíže, začátek ligy nestihne

Na startu letní přípravy absentoval Marek Kysela. Čtyřiadvacetiletý krajní bek měl prasklou plíci a začátek ligy nestihne. „Tohle zranění se někdy léčí i půl roku, ale máme dobré prognózy. Věříme, že se během šesti až sedmi týdnů zapojí do tréninku," řekl Klucký.

Kyselu pronásledují zdravotní patálie. Loni absolvoval operaci mozku, teď ho čeká další nucená pauza. „Nestalo se to v souboji, bylo to samovolné. Existuje strašně malá pravděpodobnost, že se tohle stane. Ale jeho to zrovna potkalo," posteskl si Klucký, který může počítat se zkušeným Tomášem Hübschmanem. Bývalý reprezentant se s Jabloncem dohodl na další roční spolupráci.

„Mluvil jsem s ním už před koncem sezóny. Měli jsme zájem, aby tady ještě zůstal. Je to kluk, kterého nemusíme zkoušet. A když ho třeba teď postavíme na post stopera, sehraje ten zápas úplně v pohodě. Trochu mu v záložní řadě chybí rychlost, ale to je pochopitelné. Věk nezastavíte," dodal kouč Severočechů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava