Hlavní obsah

Potvrzeno. Italský řez v kádru Sparty odnesli Holek, Konaté a spol.

Aktualizováno

Řada nových tváří přichází, několik zavedených jmen tak fotbalovou Spartu naopak opouští. Středečním tréninkem na Strahově startuje mužstvo vedené italským koučem Andreou Stramaccionim letní přípravu a klub zveřejnil aktuální složení kádru. Potvrdily se informace, že v áčku nebude pokračovat kvinteto Mario Holek, Tiémoko Konaté, Aleš Čermák, Matěj Hybš a Ondřej Mazuch. Mají od klubu svolení hledat si nové angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Mario Holek ve Spartě končí.

Článek
Fotogalerie

Největším překvapením je určitě odchod Maria Holka, který byl na Letné asistentem kapitána a za poslední čtyři sezóny byl nejpřesněji přihrávajícím hráčem české ligy.

„Rozhodli jsme se ve shodě s klubem. Několik posil přišlo a my potřebujeme ideálně kádr 23-24 hráčů, s nimi přípravu začneme. K práci trenéra patří, že musí na svá bedra vzít i taková nepopulární rozhodnutí," poukazuje Andrea Stramaccioni.

Zatím dostal pět posil - slovenského brankáře Martina Dúbravku, rakouského reprezentačního útočníka Marca Janka, slovenského stopera Lukáše Štetinu, srbského záložníka Vukadina Vukadinoviče a Bosňana Eldara Čiviče. V hledáčku Sparty je také izraelský ofenzivní záložník či útočník Tal Ben Haim z Maccabi Tel Aviv či srbský mladík Srďjan Plavšič z Crveny Zvezdy Bělehrad.

Reprezentanti začnou později

Na úvodním tréninku chyběli reprezentanti - brankáře Tomáše Koubka s Martinem Dúbravkou a Marca Janka čeká pozdější nástup do přípravy. Na ME do 21 let jsou Sáček, Holzer, Juliš a Hašek.

Zdravotní potíže do plného tréninku stále nepustí rekonvalescenty Hovorku, Costu, Rosického a Christiana Frýdka.

Stramaccionimu se naopak hlásili také Milan Piško, Juraj Chvátal a Vojtěch Vorel.

Reklama

Související témata: