Hlavní obsah

Slavia má problém. O mladou hvězdu se musí porvat s Němci či Italy

Bratislava

Máme dobrý vkus, mohou se v Edenu pochválit. Tím ale spokojenost fotbalové Slavie končí. Slovenský střední záložník Stanislav Lobotka (22) z dánského Nordsjaellandu je trefou vršovických skautů, jenže na EURO do 21 let v Polsku září až moc. Svými výkony totiž přitahuje pozornost také klubů z Německa či Itálie, s nimiž se budou muset sešívaní porvat, pokud chtějí mladou hvězdičku získat.

Foto: Sport.cz

Slovenský talent Stanislav Lobotka je na šampionátu obletovanou hvězdou...

Článek

Jiného záložníka Jakuba Hromadu, který kvůli zranění o šampionát přišel, už na přestup získali. Teď by činovníci z Edenu chtěli přivést také jeho slovenského kolegu Stanislava Lobotku.

„Ano, díváme se na hráče, co na šampionátu v Polsku po trávnících běhají. Jde o transfer dvou hráčů z nečeského týmu. Jsme s nimi předběžně dohodnutí, ale hraje se o jejich cenu. Nikdo je nechtěl prodávat před turnajem pro případ, že na něm zazáří," avizoval Jaroslav Tvrdík, šéf Slavie.

Na jeho slova záhy došlo. O Lobotku se strhl velký boj. Jak avizuje Šport.sk, ve hře není zdaleka jen Slavia, ale všechny elitní ligy starého kontinentu s exkluzivními adresami.

„Nedá se to ani srovnat. Před ME jsme si povídali nezávazně se čtyřmi kluby, teď je jich opravdu velké množství. Zájem evidujeme mnohem, mnohem větší!" řekl serveru hráčský agent Branislav Jašurek.

Ambicí je transfer do jedné z Top 5 lig na světě

Jeho chráněnec zatím patří na šampionátu k nejlépe hodnoceným hráčům. „Proto se o Stana zajímají také skauti velkých klubů. Bundesligových a také italských."

Agent potvrzuje, že Slavia se přihlásila mezi prvními. „Je to jeden z klubů, který nás kontaktoval ještě před ME s otázkou, zda si Stano umí představit působení u nich. My jsme apriori nic neodmítali a ani neodmítáme. Slavia je českým šampiónem s ambicemi na postup do skupiny Ligy mistrů. Je určitě zajímavá, protože přišla ještě před ME," líčí Jašurek.

Ihned však dodává, že priority mladé hvězdičky jsou podstatně vyšší.

„Je třeba říci, že naší prvořadou ambicí je učinit transfer do jedné z pěti nejlepších lig na světě. To je pro nás priorita. Největší je pak německá bundesliga, ale snem je i Španělsko. Stanko svými výkony na ME potvrzuje, že již na tento level fotbalu kvalitu má," vzkazuje agent do Edenu.

Dánové nebudou dělat potíže

V dánském klubu má Lobotka smlouvu až do konce června 2019. Již po šampionátu ovšem nejspíš odejde. „Stanko je ohromně oblíbený u majitele a v případě, že bude konkrétní nabídka, která bude vyhovovat hráči, Nordsjaelland nebude dělat problémy. Naše dohoda při jeho příchodu byla, že odejde po dvou letech, i když podepsal na čtyři. To se momentálně naplňuje. Jsem skoro přesvědčen, že se to i stane," avizuje Jašurek, který středeční zápas Dánska s Německem sledoval právě s majitelem a generálním ředitelem Nordsjaellandu.

Se svým klientem má dohodu, že přestup budou řešit až po posledním utkání. A Slováci jsou stále ve hře o postup.

„Pokud bych byl opravdu tak dobrý, tak nehraju jen v Dánsku. Ale pro mě je krokem dopředu, posunem ve fotbale i v životě. Nyní se však soustředím na šampionát. Až po něm budu řešit, co dál," potvrzuje samotný Lobotka.

A co říká zájmu Slavie? „Atlético Madrid má také bílo-červené dresy, takže možná se ozvou i odtud. Nebyl bych proti," směje se a pak už vážněji dodává: „Jsem rád za každou nabídku. Slavia vyhrála titul, je to dobrá adresa. Určitě je jiné bojovat v Česku o titul než v Dánsku o střed tabulky. Do týmu se snaží vzít několik kvalitních hráčů, budou hrát 3. předkolo Ligy mistrů."

Reklama

Související témata: