Hlavní obsah

Potvrzeno! Kozáčik nestihne v Plzni začátek sezóny! Z Příbrami proto ulovila Hrušku

Plzeňna
Aktualizováno

Fotbalová Plzeň hned na úvod letní přípravy řeší problém mezi tyčemi. Rekonvalescence brankáře Matúše Kozáčika se neplánovaně protáhne o další týdny, český vicemistr tak do nové sezóny vstoupí bez své dlouholeté jedničky. Potvrdily se tak informace Sport.cz, když klub oficiálně oznámil, že Viktoria angažovala příbramského gólmana Aleše Hrušku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský brankář Matúš Kozáčik nestihne začátek sezóny.

Článek

31letý brankář se už v úterý upsal českému vicemistrovi na dva roky. "Byl jsem velmi překvapený, že se mi Plzeň ozvala. Ale je to nabídka, která se prostě neodmítá," citují Hrušku plzeňské klubové stránky.

Kozáčik stál naposledy v brance zkraje května v ligovém duelu v Jablonci, na závěrečná tři kola ho zastoupil parťák Petr Bolek. Slovenský reprezentant se poté podrobil menšímu zákroku kolene s tím, že se do přípravy zapojí na začátku července. Poslední vyšetření ale nedopadlo dobře, jeho návrat se o několik týdnů oddálí.

Jakmile informace dorazila do Doosan Arény, vedení Viktorie začalo shánět náhradu. Stal se jí Hruška, který kromě sezóny 2014-2015, kdy hostoval v Mladé Boleslavi, strávil posledních 7 let v Příbrami. V nejvyšší soutěži odchytal 223 zápasů.

"Bylo zjištěno, že nejspíš bude muset podstoupit ještě jeden zákrok a doba rekonvalescence se u Matúše protáhne. Zcela jistě nestihne start nové sezóny, museli jsme tedy zareagovat a přivést nového gólmana, kterým je Aleš Hruška z Příbrami," uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Reklama

Související témata: