Hlavní obsah

Karviná přivábila do obrany slovenského veterána Piačka

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Zkušený slovenský obránce Jozef Piaček by se měl velmi brzy stát čtvrtou letní posilou fotbalové Karviné. Dvojnásobný vítěz slovenské ligy se Žilinou přichází do Slezska po roce stráveném v polském druholigovém týmu Podbeskidzie Bielsko-Biala, kde 34letý rodák ze Zlatých Moravců v minulém týdnu rozvázal smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Jozef Weber během utkání na Spartě.

Článek

Piaček zasáhne už do dnešního přípravného utkání Karviné v polském Krakově (17) a podle zpráv z klubu je roční smlouva s roční opcí před podpisem. „Zvážil jsem to a myslím, že tento přestup je ke konci kariéry dobrým řešením. Nabídka z Karviné byla zajímavá a neviděl jsem žádný smysl zůstávat v Polsku," řekl serveru Profotbal.sk slovenský fotbalista, jenž v dresu Žiliny odehrál i pět utkání základní skupiny Ligy mistrů.

Piaček, který působil také v Trenčíně, Zlatých Moravcích a lotyšském Skontu Riga, je druhým slovenským fotbalistou, kterého Karviná v létě získala. Už dříve se desátému týmu minulého ročníku první ligy na dva roky upsal 29letý defenzivní hráč Peter Štepanovský z Dunajské Stredy. Smlouvy v týmu loňského nováčka podepsali také útočník Tomáš Wágner z Jablonce, jenž bude v Karviné působit v příštích dvou a půl letech a levonohý záložník Jan Kalabiška z Mladé Boleslavi, jehož hostování se přeměnilo v přestup stejně jako v případě Wágnera. Někdejší nejlepší střelec slovenské ligy se Karviné upsal na dva roky.

Karvinou naopak opustil brankář Jan Laštůvka, který neodolal vábení mistrovské Slavie. Ta získala také talentovaného Filipa Panáka, který ale bude v Karviné nejméně v podzimní části příštího ročníku působit na hostování.

Brankáře bude trénovat Rzeszoto

S Karvinou se už nepřipravují Ľubomír Urgela (na zkoušce v Podbeskidzie Bielsko-Biala), Pavol Jurčo a Petr Galuška (na zkoušce ve Viktorii Žižkov), s nimiž už kouč Jozef Weber nepočítá. Do svých klubů se z hostování vrátili Libor Holík (Slavie), Radim Plesník (Baník Ostrava) a Srb Mihailo Jovanović (Brno). Na zkoušce v Karviné neuspěli obránce Martin Dobrotka ani záložník Filip Hlúpik.

Slovenskou posilu získala Karviná také do realizačního týmu. Novým trenérem brankářů bude místo Petera Holce 41letý bývalý gólman Trnavy, Slovanu Bratislava, Zlína či Jihlavy Branislav Rzeszoto. „Posledních pět let jsem působil u mládeže v Žilině. Ligový tým je samozřejmě úplně něco jiného. Pro mě je to krok dopředu," řekl.

Reklama

Související témata: