Hlavní obsah

Spartě pomohl do Ligy mistrů. Teď jí Gluščevič přihrál Atomového mravence na úkor Celtiku

Praha

Získali na přestupové burze cenný skalp. Angažováním mladého srbského záložníka Srdjana Plavšiče vypálila fotbalová Sparta rybník slovutnému Celtiku Glasgow. Britská média potvrzují, že skotský mistr měl o talent s přezdívkou Atomový mravenec eminentní zájem. Letenští ho ovšem přeplatili, navíc měli na své straně vlivného spojence. Hráčova agenta Igora Gluščeviče, který před třinácti lety oblékal v sezóně 2003/04 právě rudý dres.

Foto: sparta.cz

Igor Gluščevič (uprostřed) se ve sparťanském dresu raduje z gólu s Tomášem Junem (vlevo) a Tomášem Hübschmanem.

Článek
Fotogalerie

Pamatujete? Černohorský útočník přicházel na Letnou z Utrechtu s pověstí velkého kanonýra. Nedá se říci, že by se jeho přestup stal trefou do černého. Třemi brankami v osmnácti ligových zápasech zůstal Igor Gluščevič daleko za očekáváním.

I kdyby nic jiného, jednou kulišárnou se ovšem Spartě vyplatil. Výrazně přispěl k jejímu postupu do základní skupiny Ligy mistrů.

V prvním utkání rozhodujícího předkola ve Skopje zvyšoval na 2:0, když nečekal na hvizd píšťalky a z přímého kopu vystřelil dřív, než Vardar postavil zeď... Domácí se mohli zbláznit, po zápase se dokonce na drzouna sápali až do kabiny, sudí nicméně gól uznal. Další dva přidal Karel Poborský, Pražané vyhráli 3:2 a plichta 2:2 v odvetě na Letné jim k postupu stačila. Nakonec i díky slavné trefě Marka Kincla proti Laziu vypadli až v osmifinále s AC Milán.

Po třinácti letech vkročil na známý trávník

Na slavné časy v Lize mistrů mohou sparťané už dlouhých dvanáct let jenom vzpomínat.

Právě proto sáhli v letním termínu k masivní investici 165 miliónů korun do sedmi zahraničních posil. Srdjan Plavšič je jednou z nich.

„Je to skvělé, jsem rád, že jsem znovu tady. Navíc s takovým talentovaným hráčem. Cítím se dobře," pochvaloval si Igor Gluščevič pro sparťanskou televizi, když po třinácti letech při oficiálním focení znovu vstoupil na letenský pažit.

Pryč je jeho bujná kštice. Do Prahy se rodák z Budvy vrátil jako holohlavý gentleman v saku. Holt agent.

Zásadní byl Stramaccioniho zájem

Na svého chráněnce pěje jen samé ódy.

„Objevil jsem Srdjana, když mu bylo patnáct let. Od té doby se o něj starám. Je to rychlý, talentovaný, kvalitní fotbalista. Jako stoprocentní profesionál bude dělat vše pro to, aby se ve Spartě prosadil," ujišťuje.

Atomového mravence přihrál Spartě snad i jako splátku za góly, které sám nestihl v rudém dresu vstřelit.

„Že Sparta o Srdjana projevila zájem, pro mě hodně znamenalo. Nejen proto, že jsem tady hrál, ale proto, že vím, co tenhle klub znamená. Proto to určitý význam mělo," přiznává Gluščevič.

Zásadní však pro něj byl postoj nového italského kouče Stramaccioniho.

„Viděl jsem, že je trenér o Srdjanových kvalitách přesvědčený. Kombinace významu klubu a trenérova zájmu nás přesvědčila," zdůrazňuje Gluščevič.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články