Hlavní obsah

Slovenský mistr dostal příděl. A to pořád nejsme kompletní, připomínal trenér Slavie Šilhavý

Chomutov

Aby nebyl slávistický kouč spokojený, když jeho svěřenci porazili v prvním ostrém přípravném testu slovenského mistra rozdílem třídy, neboť v chomutovském azylu nasázeli Žilině čtyři góly. Trenér Jaroslav Šilhavý si ovšem pochvaloval nejen vysokou výhru, ale i výkon. „A to ještě pořád nejsme kompletní, neboť stále čekáme na reprezentanty, stejně jako na Portugalce Dannyho a Turka Altintopa, který s námi absolvoval zatím jen dva tréninky,“ připomínal Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jaroslav Šilhavý

Článek

Po prvních dvou přípravných duelech proti Žižkovu a Českým Budějovicím jste se kabonil, po vítězství nad Žilinou z vás naopak spokojenost srší.

S výkonem proti druholigovým soupeřům jsem skutečně spokojen nebyl, protože jsme dobře nehráli. Pravdou ale je, že obě utkání měla spíš tréninkový charakter a že jsme k nim nastupovali z plné přípravy, takže kluci měli nohy obrazně řečeno v betonu. Se Žilinou už to bylo jiné.

Hlavně v první půli jste soupeře jasně přehráli a prakticky k ničemu ho nepustili, což muselo být v konfrontaci se slovenským mistrem potěšující zjištění.

Právě že šlo o slovenského mistra. O mladý, běhavý, velice organizovaný celek, který dovede být hodně nebezpečný. My ho přitom eliminovali, neboť bylo zřejmé, že náš způsob hry mu moc nesedí. Zvláště, když jsme byli i střelecky produktivní, protože hned druhá rána na protivníkovu bránu znamenala naše vedení, což Žilině sebralo hodně z počátečního nadšení. Ve druhém poločase došlo ke spoustě střídání, takže fotbalová kvalita už chyběla.

Další přípravné zápasy Slavie
4.7. Celtic Glasgow (Praha Eden), 8.7. Krasnodar, 12.7. West Bromwich Albion (oba zápasy na soustředění v Rakousku), 16.7. Nice (Praha Eden).

První půle ale pro vás určitě vypovídající hodnotu měla...

Šlo o první utkání ze série pěti zápasů s kvalitními soupeři, která nás čeká, což se pochopitelně promítlo jak do motivace hráčů, tak i jejich výkonu. Vždyť v každém tréninku a střetnutí si říkají o místo v kádru i sestavě. Bylo toho ale víc, co jsem si z konfrontace se Žilinou odnesl. Hráčům pak hlavně první poločas ukázal, jak důležitá je pro náš výkon vyžadovaná organizace hry.

Zmínil jste se o tom, že kádr ještě není pořád pohromadě. Kdy se do přípravy zapojí další hráči?

Altintop s námi zatím absolvoval dva tréninky a počítám s tím, že v úterý proti Celticu Glasgow by mohl už na část utkání nastoupit. Zmrhal se zapojí do přípravy příští týden, reprezentanti z jednadvacítky a Danny se budou postupně přidávat. Jen se Sýkorou je problém, neboť má problémy se svalovým zraněním a bude absentovat déle.

Do utkání s Žilinou nastoupil v základní sestavě ukrajinský legionář Rotaň, který se stejně jako proti Viktorii Žižkov opět prosadil střelecky. Asi si pochvalujete, že se jeho angažmá podařilo dotáhnut do konce?

Věděli jsme, že v sobě skrývá obrovskou herní kvalitu, takže během testování šlo spíše o to, abychom se přesvědčili, jak je na tom kondičně. Běhá ale jako mladíček, poctivě pracuje a potvrzuje, že přichází jako posila. I třeba zmíněnou střeleckou produktivitou, finálními přihrávkami, zahráváním standardek a rohových kopů.

První ostrý test ve slávistické bráně absolvoval i brankář Laštůvka, který bude po odchodu Pavlenky gólmanskou jedničkou. Nakolik jste byl spokojen s ním?

Jedním slovem výborný. Při šanci Jankauskase mužstvo podržel, i při ostatních zákrocích jistý, při organizaci hry perfektní. Jeho příchodem jsme si zajistili adekvátní náhradu za Pavlenku.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice