Hlavní obsah

To bude fičák. Sparťanská posila je rychlá jako hvězdný Bale z Realu

Čeští fotbaloví fanoušci viděli Tala Ben Chaima poprvé před dvěma roky, kdy se v dresu Maccabi Tel Aviv podílel na vyřazení Viktorie Plzeň v předkole Ligy mistrů. Proti Západočechům si může zahrát znovu. Tentokrát coby posila Sparty, navíc s gloriolou nejdražšího hráče v historii nejvyšší soutěže. Vedení letenského klubu sáhlo pro 76,2 miliónu korun.

Foto: sparta.cz

Tal Ben Chaim poprvé ve sparťanském dresu.

Článek

„Sparta je moje první zahraniční angažmá," poznamenal hráč, který v Izraeli vystřídal tři kluby. Před sebou má velkou výzvu. „Moc se těším. Je to pro mě skutečně vzrušující," netajil Ben Chaim.

Přesto izraelský křídelník tuší, do čeho jde. Spartu měl totiž možnost studovat mimo jiné ve dvou utkáních v Evropské lize proti Hapoelu Beer Ševa. „Oba zápasy jsem viděl. Spartě se v základní skupině náramně dařilo a doufám, že se nám v téhle sezóně bude dařit ještě o moc líp," věří.

Když minulý týden přijel podepsat čtyřletý kontrakt, hned se seznámil s tvrdou pražskou realitou. Za taxi z ruzyňského letiště na Letnou zaplatil 1200 korun. Ani to ho ale nerozhodilo. Izraelští taxikáři údajně také cizince okrádají...

Sparťanský šéf Daniel Křetínský se do sedmadvacetiletého ofenzívního záložníka či útočníka doslova zamiloval. Když ho viděl na videu, imponovala mu jeho technika a rychlost. Vždyť v minulém ročníku izraelské ligy mu naměřili při běhu 34,2 km/h. Pro srovnání – Gareth Bale, vyhlášený expres Realu Madrid, je jen o desetinku rychlejší. Trenéři u Ben Chaima navíc oceňují i brilantní techniku a zakončení.

Zájemců o jeho služby bylo víc, nejžhavějším francouzské Nantes. „Sparta mi dávala od začátku najevo, jak moc mě chce získat. Při jednáních nebyl problém, který by neměla vůli vyřešit. Teď musím ukázat, co ve mně je a že to ze strany klubu bylo správné rozhodnutí," pravil.

Z míry Izraelce, který údajně rád v kabině vtipkuje, nevyvedl ani fakt, že je nejdražším hráčem v historii české ligy. „Když přivedete cizince, očekáváte, že bude kvalitní, bude dávat co nejvíc gólů a mít hodně asistencí," prohlásil jasně Ben Chaim.

Reklama

Související témata: