Hlavní obsah

Sparta - Táborsko 3:1Fanoušci Sparty nevěděli co dřív. Sledovat střílejícího Lafatu, nebo trénujícího Rosického a Janka?

Praha
Aktualizováno

Ani jedna z velkých zahraničních akvizic, tedy ani Izraelec Tal Ben Chaim, ani Rakušan Marc Janko se v sestavě Sparty neobjevila. Tedy pokud si odmyslíme Štětinu s Vukadinovičem, kteří si zahráli v první přípravě proti Karlovým Varům, i mladého Srba Srdjana Plavšiče a slovenského gólmana Martina Dúbravku, protože ti se během přípravy s druholigovým Táborskem na hřiště dostali. Početný dav letenských fanoušků tak sledoval se zájmem nejen pražskou premiéru italského kouče Stramaccioniho, ale dychtivě pozoroval dění na vedlejším hřišti.

Sparta zvládla i druhý zápas pod StramaccionimVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Tomáš Rosický a jeho trénink s míčem

Tam se totiž proháněl s míčem jak Tomáš Rosický, tak i rakouský snajpr Marc Janko.

„Tomáš se chystá velice zodpovědně a jsme spokojeni, jak se vyvíjí jeho příprava. Každým dnem se cítí lépe a lépe, takže věřím, že bude co nejdříve připravený a pomůže týmu," pochvaloval si řecký technický vedoucí sparťanského týmu Leonidas Vokolos

S přípravnou konfrontací proti Táborsku, kterou Sparta díky dvěma gólům Lafaty a trefě Marečka Pražané vyhráli 3:1, byl ostatně spokojený také.

„V každém přípravném zápase se snažíme přidávat do hry nové prvky, takže ani toto utkání nebylo výjimkou. Pochopitelně že se ve hře objeví i chyby, ale trénujeme a připravujeme se od toho, abychom je eliminovali," glosoval devadesátiminutovou partii, v níž letenský tým podal mnohem lepší výkon po změně stran.

Řek si pochvaluje snahu a přístup

„Pro nás je teď nejdůležitější, jak se hráči k přípravě postavili a v tomto směru jsme spokojeni. Od prvního dne až do dneška je jejich snaha a přístup na výborné úrovni," pochvaloval si Leonidas Vokolos.

O chybách, které se ve hře objevily a jež vedly třeba i k vyrovnávacímu gólu Táborska, zatím mluvit nechtěl.

„Chyby dělá v přípravě každé mužstvo a my nejsme výjimkou. Jsme tady od toho, abychom na jejich odstranění pracovali, V této fázi je mnohem důležitější, jak tým pracuje a jak se připravuje," přešel i moment, kdy Frýdek napálil míč do Klusáka, od něhož putoval za Koubkova záda a stav byl srovnán.

Sparťanskému snajprovi Davidu Lafatovi to však v přípravě pálí. Poté, co nasázel Karlovým Varům hattrick, se tentokrát blýskl dvěma góly. Jedním z penalty nařízené po faulu na Plavšiče, druhým ze hry.

„Jsme na začátku přípravy, takže zlepšovat se musí postupně všechno," nechal se slyšet Lafata. „Trénuju naplno a jsem rád, že mně to do soupeřových sítí padá. Ale teprve uvidíme," reagoval na přístup rakouského kanonýra Janka.

Zahustel jako stoper? Proč ne!

Jedním tahem ale italský kouč Stramaccioni překvapuje. I v druhém přípravném střetnutí zkoušel Ondřeje Zahustela jako stopera.

„Chce prostě vědět, jak hráči reagují na různá místa v sestavě a zda na nich dovedou prodat své individuální kvality. Děláme to i pro budoucnost, abychom zvýšili variabilitu hráčů," tlumočil Vokolos názor svého šéfa. „Podle trenérova názoru může hrát právě Zahustel v sestavě na obou pozicích, neboť má předpoklady i k tomu, aby nastupoval uprostřed obrany.

Přípravné fotbalové utkání
Sparta - Táborsko 3:1 (1:1)
Branky: 59. z pen. a 77. Lafata, 28. Mareček - 32. Klusák.
Sparta: Koubek (46. Dúbravka) - Karavajev, Zahustel (46. Sáček), Štetina (78. Piško), M. Kadlec (66. Vukadinovič) - Mareček, M. Frýdek - Šural (69. Juliš), V. Kadlec (46. Plavšič), Vatajelu (79. Chvátal) - Lafata. Trenér: Stramaccioni.

Reklama

Související témata: