Hlavní obsah

Rosický trénuje, žongluje, hraje si s míčem. Jsme spokojeni, naladil sparťanský národ Řek Vokolos

Sparťanský národ se tetelí blahem. Rosický trénuje. A dokonce s balónem. Na Strahově, kde hrál letenský tým přípravu s druholigovým Táborskem, ho mohli fanoušci sledovat na vedlejším hřišti, které měl sám pro sebe. Tedy, i rakouský snajpr Janko tam s ním pobíhal a chystal se, aby se během nastávajícího soustředění v Rakousku v rudém dresu také objevil, jenže pohledy fanoušků se žádostivě upínaly k Rosickému.

Tomáš Rosický a jeho trénink s míčemVideo: Sport.cz

 
Článek

Pohrával si s balónem, žongloval s ním, zkoušel všelijaké kousky. A hlavně se spokojeně usmíval, protože žádné zdravotní trable ho nesužují. Skutečně mnohé nasvědčuje, že by se Rosický mohl po roce do sparťanské sestavy vrátit a osmnácti minutám z předchozího ligového ročníku přidat mnohem větší porci.

A hlavně se ujmout role dirigenta, do které s ním italský kouč Stramaccioni samozřejmě počítá.

„Ani po roce neztratil nic ze svého kumštu. Když to v sobě jednou má, samozřejmě že to nezapomněl," zahleděl se sparťanský snajpr David Lafata na vedlejší hřiště a Rosického trénujícího pořád ještě individuálně.

Na hřišti dirigent chyběl

„Potřebovali bychom ho ale na hřišti, a ne na tréninku," povzdechl si, protože dirigent a špílmachr v letenské sestavě chybí, což i konfrontace s druholigovým protivníkem z jihu Čech ukázala. Hlavně do přestávky to bylo na hře Sparty patrné.

„Trošku jsme tahali nohy. Pak jsme se rozběhali a už to docela šlo," přiznával Lafata.

I trenér Stramaccioni a celý jeho početný štáb návrat Rosického vyhlíží.

„Ale netlačíme na něj, aby něco uspěchal. Bude důležité, aby se vrátil ve správný moment," potvrzoval italský kouč.

„Chystá se velice zodpovědně a jsme velice spokojeni, jak se jeho příprava vyvíjí, Cítí se lépe a lépe, takže věříme, že bude co nejdříve připravený a mužstvu pomůže," hlásil řecký technický vedoucí sparťanského týmu Leonidas Vokolos.

Reklama

Související témata: