Hlavní obsah

Boj o sestavu bude hodně tvrdý, na tři místa celá jedenáctka, přiznává slávista Hušbauer

Praha

Slavii sice k mistrovskému titulu táhl a dotáhl, teď ovšem bude muset Josef Hušbauer na soustředění pod alpskými velikány opětovně přesvědčit trenéra Šilhavého, že do základní sestavy patří. Po příchodu Ukrajince Rotaně, Turka Altintopa a koneckonců i Portugalce Dannyho nastal uprostřed středové řady sešívaných pořádný přetlak. „A k tomu ještě Ngadeu, který je na dovolené a začne později,“ připomíná jeden z nejzkušenějších slávistů, že konkurence je skutečně obrovská.

Slavia se v přípravě utkala se slavným Celtikem GlasgowVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slavia se v přípravě utkala se slavným Celtikem Glasgow

Může vás uklidňovat, že klubový boss Tvrdík prohlásil, že právě vy a dva tři další hráči tvoříte a budete tvořit základní osu slávistické sestavy i v nové sezóně...

Od majitele se to poslouchá samozřejmě hezky, jenže jeho představy a představy trenéra nemusí až tak docela korespondovat. O sestavě rozhoduje většinou kouč, a když do jeho představ nezapadnu a mé výkony se mu nebudou dát ideální, hrát nebudu.

Budete to mít opravdu hodně těžké, když v uplynulých týdnech přišli do Slavie vesměs hráči, kteří jsou konkurencí právě pro vás.

Opravdu je nás dost. Rotaň, Altintop, Danny, ti všichni mohou hrát uprostřed zálohy. A Ngadeu vlastně také. Skoro celá jedenáctka středních záložníků... Trenérovi vůbec nezávidím že z nás bude vybírat tři, kteří budou hrát.

Takže přece jen trochu obavy z konkurence?

Naopak, konkurence je potřebná, jestliže chceme v novém sezóně zase uspět a hrát evropské poháry. Pro nás i pro trenéra. Je jen dobře, když bude mít jedenáct kvalitních fotbalistů a k nim další jedenáctku, z níž může kdokoli naskočit do sestavy, když se někdo zraní nebo ztratí formu.

Ve vaší kabině se objevila celá řada nových hráčů. Jak si vůbec na nové angažmá zvykají a do mužstva zapadají?

Laštůvka, Jugas i Trubač svou kvalitu mají, s nimi žádný problém není. Na Rotaňovi je rovněž patrné, že se s mužstvem připravuje od začátku, takže už si rozumíme a do naší hry zapadá. Altintop s námi trénuje teprve dva tři dny, proto je potřeba čas, abychom si na sebe zvykli a všechno si sedlo, jak má. Což platí i o Dannym, který se k nám teprve připojí.

Reklama

Související témata: