Hlavní obsah

Proti Bahrajnu si zahráli téměř všichni. Nenastoupili jen dva hráči, pravil po vítězství trenér Teplic

Modrá u Děčína

Jediného zahraničního soupeře v letní přípravě potkali fotbalisté Teplic. V Modré u Děčína porazili 3:0 reprezentaci Bahrajnu vedenou českým trenérem Miroslavem Soukupem. „Za podobnou konfrontaci jsme rádi,“ řekl teplický kouč Daniel Šmejkal v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal.

Článek

Proti Bahrajnu jste vystřídali spoustu hráčů.

Prakticky dvě jedenáctky. Do hry nezasáhli jen Martin Fillo a Tomáš Vondrášek, kteří pomalu doléčují menší zranění. A Jakub Hora je v rekonvalescenci po operaci a na kluky se při zápase díval alespoň od zábradlí podél hřiště.

V posledních dnech se v souvislosti s Teplicemi mluví i o zahraničních hráčích Nivaldovi a Šušnjarovi. Co soudíte o tom, že nehodlají pokračovat v klubu?

K Nivaldovi jsem se už vyjadřoval. Jeho pozici jsme řešili i statisticky a nemyslíme si, že by jeho nynější odchod byl ztrátou. U Šušnjara, který v zimě odejde do Mladé Boleslavi, je situace taková, jaká je. S tím se nedá nic dělat. Má ještě půlroční smlouvu a po dohodě s námi bude v mužstvu dál normálně působit. Když prokáže kvalitu, bude hrát. Žádné věci směrem k tomu, že někdo někam odchází, dělat nebudeme. Máme podzimní sezónu na to, abychom za něj našli náhradu.

Jak jste zatím spokojen s přípravným obdobím?

Probíhá podle představ. Už jsme absolvovali soustředění v Písku. V areálu v Modré u Děčína máme v tomto týdnu k dispozici dvě krásná hřiště. A vzhledem k tomu, že jsme tady potkali i zahraničního protivníka, tak je to jako v Rakousku, kde jsou na přípravě momentálně další česká mužstva (úsměv). S podmínkami jsme spokojení. V sobotu hrajeme v Modré ještě s Varnsdorfem.

Jak se chystáte na první ligový duel na půdě mistrovské pražské Slavie?

Začínat na Slavii, to je svým způsobem svátek. Věříme, že bude plný stadión. Do výkopu (29. červenec) ale zbývá ještě dlouhá doba.

Vnímáte, jak obě pražská „S" posilují o zahraniční fotbalisty?

Příchody některých hvězd do českého prostředí mohou být oživením ligy. I z toho důvodu má soutěž předpoklady, aby byla hodně zajímavá.

Reklama

Související témata: