Hlavní obsah

Stramaccioni vychvaluje rakouský tank a registruje dalšího padlého

Angerberg

Zranění se jim dál nevyhýbají. Vácha s Néstorem soustředění v Rakousku opustili předčasně, přípravný duel s Ingolstadtem (2:2) hned po dvaceti minutách odpískal Vukadin Vukadinovič. „Dostal tvrdou ránu a kotník poté ledoval. Ale je třeba počkat čtyřiadvacet hodin, než budeme moci s jistotou říct, jak vážné zranění je,“ hlásí Andrea Stramaccioni, trenér fotbalové Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Andrea Stramaccioni během přípravného utkání s FC MAS Táborsko.

Článek

Ztráta Vukadinoviče je jedinou špatnou zprávou z duelu s druholigovým německým týmem. Jinak je italský kouč se zápasem spokojený. V sestavě si poradil bez většiny opor a nasadil i mladíky z juniorky, kteří dorazili za týmem až v úterý.

„Dobrý test. Rozhodl jsem se využít řadu mladých hráčů. Jednak jsem chtěl každého vyzkoušet a také máme dva zápasy rychle po sobě a já nechtěl riskovat. Proto jsme mužstvo rozdělili," vysvětluje Andrea Stramaccioni na klubovém webu.

První trefu za Pražany si připsala srbská posila Srdjan Plavšič, poprvé se pak představila rakouská posila Marc Janko.

„Plavšič je hráč, který na hřišti nechá vždy sto procent a nikdy se nevzdává. Rozhodl jsem se ho stáhnout dříve, abych mu mohl dát šanci zahrát si také v pátek. Marco posunul naši hru o třicet metrů dopředu. Všichni Marca známe, víme, že tu máme velmi dobrého hráče. Je otázka času, než to začne naplno ukazovat," ujišťuje italský trenér.

Chvála sparťanské akademii

Ani mladíci ho nezklamali. „Jsem s nimi velmi spokojený. Piško, který už působil na hostování, vypadá připravenější než ostatní. Pozoroval jsem ale velmi dobré schopnosti i u záložníků a krajních obránců. Sparťanská akademie je jedna z vůbec nejlepších, také proto jsem se rozhodl je postavit, protože vím, že jejich úroveň je vysoká."

Sparta na úvod soustředění prohrála 1:4 s Dynamem Kyjev, v pátek ji čeká anglický Blackburn.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 27. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 24. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 27. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice