Hlavní obsah

Plzeň riskuje! I přes velkou marodku pouští hráče na hostování

Fotbalisty Plzně opouští překvapivě Erik Janža. I když se úřadující vicemistři potýkají aktuálně s velkou marodkou, uvolnil západočeský klub slovinského krajního obránce na roční hostování do kyperského Pafosu.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Plzeňský marod David Limberský s Erikem Janžou (vlevo)

Článek

Fotbalistům Plzně se během úterý na soustředění v Rakousku vážně zranilo pět hráčů, z toho dvě opory na levou stranu sestavy - David Limberský s Janem Kovaříkem. I přesto však opustil západočeský celek další levý obránce Erik Janža. Čtyřiadvacetiletý slovinský zadák bude v nacházející sezóně hostovat v týmu nováčka kyperské ligy Pafosu.

Janža přišel do Plzně v zimě z Mariboru, ale do sestavy se dostal jen při absenci Limberského a připsal si pouze tři ligové starty. S týmem českého vicemistra už na soustředění neodcestoval. Do Pafosu si ho vyhlédl slovinský trenér, který jej vedl během angažmá v Domžale.

"Transfer Erika už byl rozpracovaný před začátkem soustředění. Jsme si vědomi, že se nám na soustředění zranilo několik hráčů, ale v této situaci již nešlo nic změnit," uvedl pro generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

"Erik sám cítil, že potřebuje větší herní vytížení, než tomu bylo v minulé sezoně. Proto jsme se domluvili na tom, že půjde na roční hostování. Zájmem hráče i naším je, aby pravidelně nastupoval," dodal Šádek.

Reklama

Související témata: