Hlavní obsah

Rodák z Bělehradu o peklo na Marakaně nejspíš přijde

Rodák z Bělehradu dostal díky pohárovému losu šanci podívat se domů. Pokud však fotbalisté pražské Sparty na Crvenou Zvezdu ve 3. předkole Evropské ligy opravdu narazí, záložník Vukadin Vukadinovič minimálně o první duel na slavné Marakaně nejspíš přijde. Jednu z osmi letních letenských posil limituje zranění ze zápasu s Ingolstadtem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila Sparty záložník Vukadin Vukadinovič přichází na první trénink sezóny.

Článek

Los v Nyonu rozhodl. Sparta začne pohárovou pouť buď proti kazašskému Pavlodaru, nebo s CZ Bělehrad. První zápas na půdě Irtyše skončil 1:1.

Favoritem na postup je samozřejmě Crvena Zvezda. Z ní nedávno na Letnou přišel Srdjan Plavšić, z Bělehradu navíc pochází Vukadin Vukadinovič. Srbský záložník by se rád podíval domů.

„Musí se odehrát ještě druhý zápas, ale myslím si, že bělehradský klub je kvalitnější a navíc má k dobru pozitivní výsledek z venkovního zápasu. Myslím si, že v domácím prostředí vyhrají a zavítám domů," těší se Vukadinovič v rozohovoru pro sparta.cz. „Sice jsem tam teď chvíli byl, ale bylo by fajn podívat se tam zase takhle brzy," dodává s úsměvem.

„Pro Srdjana bude návrat pikantnější, protože přišel do Sparty právě z tohoto klubu. Pro mě byl tento tým společně s Partizanem nejsilnějším klubem v zemi. Věřím, že když postoupí, tak se na nás i na mě přijde podívat hodně známých a kamarádů," líčí Vukadinovič.

Fanatici z Marakany

Sparta se musí připravit na pekelné prostředí na známém stadiónu Marakana. Crvena Zvezda rozhodně není žádný lehký protivník.

„Hodně nepříjemný soupeř, který hraje na stadiónu s kapacitou padesát tisíc diváků a bylo by určitě vyprodáno. Jsou to fanatici a určitě by vytvořili bouřlivou atmosféru, byl by to ale zážitek. Pokud ale dojde na náš zápas s nimi, tak věřím, že bychom uhráli dobrý výsledek na úvod a poté postoupili doma," přemítá Vukadinovič, který nedohrál zápas s Ingolstadtem.

"Mám výron kotníku, do čtrnácti dnů bych měl být zpátky. Den ode dne je to lepší, tak věřím, že budu brzy zpět," doufá srbská posila.

Reklama

Související témata: