Hlavní obsah

Sparta - Blackburn 1:0Rosický na place! Malý Mozart se po deseti měsících představil v letenském dresu

Aktualizováno

Tak sláva, mohou si říci příznivci fotbalové Sparty. Jejich idol Tomáš Rosický si poprvé od loňského září zase zahrál a mohl se radovat z vítězství. Letenští v posledním utkání na soustředění v Rakousku porazili třetiligový anglický Blackburn 1:0. Jediný gól vstřelil Rakušan Janko, Rosický nastoupil od 72. minuty. Slovácko jen těsně podlehlo AS Řím (0:1), Brno zdolalo Nitru 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický nastoupil na posledních 20 minut.

Článek

Král smolařů hlásí další návrat. Tomáš Rosický se postupně zapojil do plné přípravy s týmem a v závěru posledního utkání v Rakousku přišla jeho chvíle. Poprvé po deseti měsících se zase stal členem letenské sestavy.

Šestatřicetiletý Rosický se vrátil do Sparty loni v létě po deseti letech v Arsenalu, zvládl však jen 18 minut v utkání 6. kola první ligy s Mladou Boleslaví. Podobnou porci odehrál bývalý hráč Dortmundu i nyní, když v závěru zápasu v Nonntalu vystřídal Michala Sáčka.

Blackburn třikrát získal anglický titul, aktuálně však hraje jen třetí ligu. Jeho skalp zařídil Spartě svým prvním gólem na nové štaci rakouský útočník Marc Janko.

"Zápasem s Blackburnem jsem ukončil období, ve kterém sleduji hráče a dělám si o jejich individuálních schopnostech detailní přehled. Zatímco v prvním poločase jsme experimentovali se dvěma útočníky, Lafatou a Jankem, ve druhém jsme se vrátili k systému, který bude v sezóně náš vlastní - tedy se spolupracující desítkou a dvěma útočnými křídly," avizuje italský kouč Andrea Stramaccioni.

Letenské po návratu domů čeká ještě čtvrteční domácí generálka na sezónu proti Vitesse Arnhem.

Přípravná fotbalová utkání:
Rakousko: Sparta Praha - Blackburn Rovers 1:0 (0:0)
Branka: 50. Janko.
Sparta: Koubek - Karavajev (46. Zahustel), Štetina, Piško, M. Kadlec, Sáček (72. Rosický), Frýdek, Šural (72. Juliš), Lafata (66. Matoušek), Vatajelu (46. Plavšič), Janko (72. V. Kadlec). Trenér: Stramaccioni.
Itálie: AS Řím - Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 77. Umar.
Slovácko: Heča (46. Daněk) - Reinberk, Hofmann, Břečka (55. Rada), Divíšek - Daníček - Navrátil (79. Vasiljev), Machalík, Havlík, Rezek - Zajíc. Trenér: Levý.
Slovensko: Nitra - Zbrojovka Brno 1:2 (0:1)
Branky: 90.+2 Tata - 32. Koné, 64. Kratochvíl.
Brno: Melichárek (46. Halouska) - Vraštil, Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Polák - Pilík, Kratochvíl - Přichystal (58. Lutonský), Koné, Fortes (82. Krejčí). Trenér: Habanec.
Rakousko: Heidenheim - Vysočina Jihlava 1:2 (1:1)
Branky: 23. Dovedan - 5. Nový, 76. Štěpánek.
Jihlava: Hanuš (46. Rakovan) - Tlustý (46. Štěpánek), Kryštůfek, Krejčí, Rosa - Nový, Zoubele - Záviška (46. Fulnek), Hronek, Ikaunieks - Rabušic (46. Dvořák). Trenér: Kopecký.
Slovensko: MFK Ružomberok - MFK Karviná 2:3 (1:1)
Branky: 33. z pen. Kunca, 84. Lačný - 5. Wágner, 50. Panák, 58. Kalabiška.
Karviná: Berkovec - Moravec, Košťál, Hošek, Eismann - Šisler, Janečka - Štepanovský, Panák, Kalabiška - Wágner. Trenér: J. Weber.
Polsko: AEK Atény - Baník Ostrava 3:1 (2:1)
Branky: 17. Lopes, 41. Mantalos, 80. z pen. Almeida - 15. J. Šašinka.
Ostrava: Šustr - Breda (70. Helešic), Zápotočný (85. Pokorný), Jakubov (46. Šindelář), Sus - Stáňa (85. Hykel), Hlinka (85. Panič), Hrubý, De Azevedo - Poznar, J. Šašinka (85. Smékal). Trenér: Kučera.

Reklama

Související témata: