Hlavní obsah

Mistr Afriky bude devátou posilou Sparty. Kamerunec z Met už ukázal fotku s rudým dresem

Praha
Aktualizováno

Kdo ví, kdy letní nákupní horečka skončí. Fotbalová Sparta každopádně brzy ohlásí devátou posilu! Stane se jí kamerunský záložník Georges Mandjeck (28) z francouzských Met. Letenský klub jeho angažováním reaguje na zranění Lukáše Váchy. Letošní mistr Afriky získá čtyřletou smlouvu, podle zákulisních informací bude stát přibližně 45 miliónů korun. Mandjeck se stane zástupcem již jedenácté cizí národnosti v letenské kabině...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Andrea Stramaccioni dostane devátou posilu.

Článek

Prestižní pražské derby dostává další rozměr. Georges Mandjeck se letos po boku Michaela Ngadeua stal mistrem Afriky a díky titulu si spolu nedávno zahráli také na Konfederačním poháru v Rusku. Jeho krajan, který získal se sešívanými také český titul, mu Prahu doporučil, a tak se oba Kamerunci mohou brzy postavit proti sobě.

"Potvrzujeme, že klub vede jednání o příchodu kamerunského záložníka Georgese Mandjecka, přestup však stále není administrativně dotažen," napsala Sparta v úterý večer na svůj Twitter.

Reagovala tak na Mandjeckovu fotografii s rudým dresem. Hráč ji dal na svůj Instagram, poté ji však zase odstranil.

„Hledáme hráče v zahraničí. Bavíme se ještě o jednom záložníkovi, ale nic není dotaženo," avizoval během odpoledne generální ředitel klubu Adam Kotalík.

Přestup zprostředkoval hráčský agent Pavel Zíka z agentury Global Sports. Osmadvacetiletý Mandjeck má na kontě 41 startů za kamerunskou reprezentaci. Zahrál si i na olympijských hrách v Pekingu v roce 2008.

Během kariéry hrál za Stuttgart, Kaiserslautern, Rennes, Auxerre a v Turecku oblékal dres Kayseri Erciyesspor. V minulé sezóně odehrál za Mety 29 zápasů francouzské ligy a dal tři branky.

Reklama

Související témata: