Hlavní obsah

Soupeřům budeme zatápět! věří Vrba i po soustředění bez výhry

Tři porážky v řadě, ale pořád jde jen o přípravu. Staronový kouč fotbalistů Plzně zachovává klid, hlavní výzvy nové sezóny Viktorii teprve čekají. "Věřím, že soupeřům budeme zatápět a prát se o nejvyšší příčky," ujišťuje Pavel Vrba, jehož tým na sosutředění v Rakousku prohrál 1:5 s německým Fürthem, 1:2 s Wolverhamptonem a na závěr i 0:1 v generálce s dalším anglickým klubem Watfordem.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Zleva plzeňský Milan Havel a Nordin Amrabat z Watfordu.

Článek
Fotogalerie

Ani sedmnáctý tým posledního ročníku Premier League viktoriánům radost neudělal a díky gólu Stefana Okaky ze 79. minuty zvítězil. Plzeňští ovšem zdůrazňují, že ve Wörglu podali svůj nejlepší výkon během kempu v Rakousku.

„Co se týče organizace, zápas nám vyšel asi nejlépe z celého soustředění. Bohužel jsme deset minut před koncem dostali rozhodující branku, ale pokud porovnám zápas proti Watfordu s utkáním s Fürthem, kde jsme zaslouženě dostali na zadek, tak tentokrát si myslím, že naše hra měla tvář. Věřím, že se bude posouvat dál a že i v útočné fázi budeme více produktivní," hodnotí pro klubový web trenér Pavel Vrba.

Do sezóny vstoupí Viktoria příští úterý přesně za týden úvodním zápasem 3. předkola Ligy mistrů na hřišti FCSB, což je dřívější Steaua Bukurešť.

„Hrát o skupinu Champions League nebo Evropské ligy je velice lákavé. Také si uvědomujeme, že vítěz české ligy pravděpodobně postoupí přímo do základní skupiny Ligy mistrů. Věřím, že soupeřům budeme zatápět a prát se o nejvyšší příčky," vzkazuje Vrba všem soupeřům.

Vyrovnaná partie s Watfordem

Hráči litují, že proti mužstvu z Premier League měli na lepší výsledek. „Výsledkově jsme utkání nezvládli, což je škoda, protože jsme s Watfordem odehráli vyrovnanou partii. Šance jsme měli a je smůla, že jsme tam aspoň jeden gól nedotlačili. Naše hra snesla přísnější měřítko, na výkonu můžeme stavět," líčí obránce Aleš Matějů.

„Pro nás to byl z fotbalového hlediska nejlepší zápas na celém soustředění. S Fürthem i Wolverhamptonem jsme se dopouštěli hloupých chyb, kterých jsme se tentokrát vyvarovali. Škoda hloupého gólu, který se do branky dostal odrazem. Poslední zápas jsme chtěli vyhrát, ale bohužel se to nepodařilo," dodává jeho kolega Tomáš Hájek.

Reklama

Související témata: