Hlavní obsah

Spartě dal přednost před Montpellierem. Kamerunec devátou letní posilou

Aktualizováno

Devátou letní posilou fotbalové Sparty se podle očekávání stal osmadvacetiletý záložník Georges Mandjeck, který přestupuje z francouzských Mét. Reprezentant Kamerunu dal pražskému klubu přednost před nabídkou Montpellieru. Letošní africký šampión má bohaté zahraničí zkušenosti – v Německu působil ve Stuttgartu a v Kaiserslauternu, ve Francii v Rennes a Auxerre, poté zkoušel štěstí v tureckém Kayseri Erciyesspor. Přestup potvrdil sparťanský web.

Foto: sparta.cz

Kamerunský záložník Georges Mandjeck je devátou letní posilou Sparty.

Článek

Doporučení mu dal slávista! Spoluhráč z kamerunské reprezentace Michael Ngadeu vychválil Prahu, a tak Georges Mandjeck oblékl dres letenského rivala.

Těšil se tolik, že fotku s novým dresem zveřejnil dva dny před tím, než byl přestup ve čtvrtek v podvečer oficiálně oznámen. „Do Prahy mě přilákal ambiciózní projekt slavného klubu s vyhlídkou na Ligu mistrů. Sparta projevila jasný zájem, proto dostala přednost před nabídkou Montpellieru," řekl webu L´Equipe, proč odmítl zůstat ve Francii.

V rozhodování o novém angažmá byl pro Afričana klíčový zájem Andrey Stramaccioniho, který si středního záložníka v Métách sám vyhlédl.

„S trenérem jsem mluvil v týdnu a byl jsem velmi spokojený. Je pro mě důležité, že mi během mého rozhodování sám zavolal a mluvil se mnou o týmu. Měl zájem, abych tady hrál, navíc mě znal z dřívější doby z francouzské ligy. To je pro mě důležité. Chci se tady stát důležitým hráčem a se spoluhráči se rvát o titul," avizuje Mandjeck v prvním rozhovoru pro sparta.cz.

Některé nové spoluhráče zná jako soupeře

Od roku 2015 Mandjeck působil ve francouzských prvoligových Métách, v jejichž dresu nastřádal 56 startů. Stejně jako v případě Turka Kayi, také jeho přestup zprostředkoval agent Pavel Zíka z agentury Global Sports.

Mandjeck se k týmu připojí v pátek po generálce s Vitesse. „Neznám tu všechny, ale některé hráče ano. Semiha Kayu z Galatasaraye, když jsme proti sobě hráli s Kayseri. Michala Kadlece zase z Německa z dob, kdy jsem hrál za Stuttgart. A taky Tomáše Rosického, kterého jsem sledoval v televizi v anglické lize, to je velký hráč. Hrozně rád všechny poznám a stanu se jejich spoluhráčem," popisuje posila, která si zahrála s Kamerunem na olympijských hrách 2008. A díky letošnímu trimfu na Africkém Poháru národů také na nedávném Konfederačním poháru v Rusku.

Reklama

Související témata: