Hlavní obsah

Generálka s rozpaky. Sparta pokřtila nové dresy remízou s Arnhemem

Praha
Aktualizováno

Letenské čeká boj s časem, aby italský trenér Stramaccioni nově složený tým co nejrychleji vyladil. Fotbalisté pražské Sparty v domácí generálce na sezónu, během níž pokřtili nové dresy, remizovali s Vitesse Arnhem 1:1. Pátý tým minulého ročníku nizozemské ligy brzy vedl, ve druhém poločase vyrovnal Šural. Sparta představila šest z devíti letních posil, rekonvalescent Rosický nenastoupil.

Sparta v generálce remizovala s ArnhememVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jen čtyři z devíti letních posil se objevily v základní sestavě generálky - Dúbravka, Kaya, Štetina a Janko. Pro nového kouče Stramaccioniho nicméně bude oříškem vyladit tým hned na důležitý start sezóny.

Souhra letenské jedenáctky dlouho prakticky neexistovala, Sparta navíc brzy inkasovala. Tradičně ze standardky, skvěle kopnutý roh si na přední tyči našel jeden z nejmenších hráčů na hřišti Linssen a hlavou otevřel skóre. Až v závěru první půle měli šanci Šural a Kadlec.

Po přestávce Letenští s příchodem Karavajeva a Plavšiče ožili, kanonýr Janko ovšem spálil stoprocentní tutovku. Rakušan však brzy kiks napravil a po Vatajeluově rohu připravil hlavou vyrovnávací gól snadno doklepávajícímu Šuralovi.

Na druhé straně v nastavení překopl z metru prázdnou branku Matavž a Sparta tak z šesti zápasů letní přípravy podruhé remizovala. Vedle toho třikrát zvítězila a jednou prohrála.

Příštím soupeřem podle očekávání CZ Bělehrad

"Určitě máme do startu sezóny hodně bodů ke zlepšení, měli jsme i pár dobrých signálů. V první půli nastoupilo sedm hráčů z minulého ročníku, takže jde hlavně o to, aby se připravili pracovat s pokyny nového trenéra," hodnotí kouč Andrea Stramaccioni.

Brzy po utkání se potrvdilo, že Sparta podle očekávánní nastoupí ve 3. předkole Evropské ligy proti CZ Bělehrad. "Těžký soupeř, jemuž začala sezóna dříve a má ustálenou sestavu. My jsme ale Sparta a dáme do obou zápasů všechno, protože jsou pro nás extrémně důležité," ujišťuje italský trenér.

Přípravný fotbalový zápas:
Sparta Praha - Vitesse Arnhem 1:1 (0:1)
Branky: 61. Šural - 11. Linssen. Diváci: 7765.
Sparta: Dúbravka - Zahustel (46. Karavajev), Kaya, Štetina, Vatajelu (87. Juliš) - Sáček, M. Frýdek - Šural (76. Čivič), Lafata, V. Kadlec (46. Plavšič) - Janko. Trenér Stramaccioni.

Reklama

Související témata: