Hlavní obsah

Repríza finále poháru skončila smírně, Páník dál čeká na Van Kessela

Pohárovým finále uzavřeli sezónu minulou, teď se v jeho repríze znovu utkali v generálce na ročník nový. Zatímco v Olomouci prvoligový Zlín zvítězil 1:0 a zajistil si tak přímý postup do Evropské ligy, tentokrát na hřišti druholigové Opavy remizoval 1:1. Ševci šli po přestávce do vedení, o vítězství přišli v poslední minutě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský trenér Bohumil Páník.

Článek

Koncovky zápasů tedy budou muset rozhodně zlepšit.

"Opava je kvalitní soupeř. Odhalila nám rezervy, které máme. Někteří hráči se stále rozkoukávají kolem sebe. Pro nás dobrý soupeř, který chce hrát fotbal. Podobným konstruktivním způsobem bude hrát i Liberec, takže pro nás dobrá generálka. Zároveň i poučná, protože se hraje celých devadesát minut. Takhle rozehrané utkání musíme dovést do vítězného konce," hodnotí na klubovém webu trenér Bohumil Páník.

Kádr ještě není kompletní. Ševci stále doufají, že mužstvo doplní také útočník Van Kessel ze Slavie. "S jedním, dvěma hráči ještě jednáme. Naděje na Van Kesselův příchod stále žije. Věřím, že se nakonec objeví," doufá Páník.

Opava jen potvrdila, že bude patřit k favoritům druhé ligy. „Jsem šťastný, že jsme zápas mohli hrát, protože jsme se potkali se soupeřem, který má skvělou kvalitu, hraje agresivně a rychle. Bylo vidět, že je to věc, na které musíme neustále pracovat. Na obranu mých hráčů musím říct, že s takovým způsobem hry jsme se za celý rok, co jsme spolu, potkali poprvé. Utkání od A do Z splnilo požadavek, který jsme na něj měli. Ukázalo nám věci, na nichž chceme pracovat," pochvaluje si opavský kouč Roman Skuhravý.

Reklama

Související témata: